Egy góllal kikapott az Illés Akadémia U17

Egy góllal kikapott az Illés Akadémia U17

Kisvárdán nem tudott pontot szerezni csapatunk.

Várda LA U17 – Illés Akadémia U17 2–1 (0–1)
Illés Aka. U17:
Kostyák – Baján (Csörnyei, 84.), Bolla, Stefanich, Deme – Nagy M. (Szentkirályi, 71.), Hurtyák (Smeringa, 71.), Kopácsi B. (Lehel, 84.), Horváth A. – Wolf (Takács-Földes, 78.), Katona. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Katona (30., 0–1)

A bajnokság leghosszabb túrájára indult el tegnap az Illés Akadémia U17, hiszen Kisvárdán léptek pályára Kovács László és Nagy József tanítványai. Inkább a mi akaratunk érvényesült az első félidőben, helyzetek is előttünk adódtak. Az első félóra végén házi gólkirályunk, Katona István találatával meg is szereztük a vezetést. Egy remek labdaszerzés után Wolf Gergő remek átadása után Katona kapta a labdát, a büntetőterületen belül a védőt és a kapust is becsapta, és 8 méterről gurított a kapuba, 0–1. Akár növelhettük is volna az előnyünket, ám a következő lehetőségeinknél nem tudtunk jó döntést hozni.

Aztán a második félidőben Fortuna Istenasszonya a kisvárdaiak kezést fogta: két hasonló fejesgóllal megfordították az állást. Az utolsó bő tíz percben mindent elkövettünk az egyenlítést érdekében, de vagy a kapufa, vagy egy blokkoló védő vagy a várdai hálóőr kifogott rajtunk, így balszerencsés vereséget szenvedtünk Magyarország túlsó felén.

Nagyon jó mérkőzést játszottunk: paprikás hangulatban férfias küzdelem folyt a pályán. A sok-sok párharc mellett nagyon jók voltak az átmeneteink: a labdaszerzések után így tudtunk helyzeteket kialakítani, amelyek közül az első félidőben sajnos csak egyet használtunk ki. Ettől függetlenül kontroll alattuk tartottuk a mérkőzést, az első félidő abszolút a miénk volt. Vártam a hasonló folytatást a szünet után is, ám egy pár perces rövidzárlat miatt hátrányba kerültünk, és hiába tettünk sokat az újabb gólért, nem tudtunk betalálni. Kár a második félidő bizonyos periódusáért: fontos, hogy tanuljunk belőle, végig koncentrálni kell, egy pillanatra sem lankadhat a figyelmünk

– mondta a mérkőzés után Kovács László.