Fontos dolog a bizalom

Fontos dolog a bizalom

Kifejezetten erős ellenfelekkel találkozhatott a Haladás labdarúgócsapata a horvátországi edzőtáborban. Külön öröm, hogy a szakmai stáb rendre játéklehetőséget adott akadémistáinknak is.

Remek körülmények között, kellemes időjárási feltételek mellett készülhetett hat napon át az Isztriai-félszigeten található Umagban a Szombathelyi Haladás felnőtt futballcsapata. Németh Szabolcs vezetőedző döntésének köszönhetően akadémiánk jó pár korábbi, és jelenlegi növendéke is az utazó zöld-fehér küldöttség tagja lehetett: Pataki Márk, Szijjártó Ármin, Tarján Patrik, Dezamits Dominik, Nagy Benjámin és Doncsecz Levente. A mezőnyjátékosok mindegyike pályára is léphetett a három felkészülési mérkőzés valamelyikén. Tarján Patrik például valamennyi derbin szerepelhetett.

Nagyon örülök annak, hogy ennyi bizalmat kaptam a szakmai stábtól. Az Aluminij és az Eszék ellen bő 10-10 perc jutott nekem, de az Olimpija Ljubljanával szemben már kezdőként, végig a pályán lehettem. Úgy érzem, hogy az utóbbi mérkőzésen ment a legjobban, erről rendkívül pozitív visszajelzéseket is kaptam, ami sokat jelent számomra a jövőre nézve is. Összességében nem volt fárasztó ez a szűk egy hét, mivel az edzések fókuszában leginkább a technika állt. Bízom abban, hogy sikerült bizonyítanom az edzői stábnak, és a folytatásban is bizalmat kapok majd

– nyilatkozott immár itthon Tarján Patrik.

Nincs oka panaszra Dezamits Dominiknak sem, ugyanis ő két meccsen is pályára léphetett. Deza az Aluminij ellen a 69., míg a Ljubjana ellen a 67. percben állhatott be csereként.

Nagyon jól esett, hogy már az első mérkőzésen szerepet kaphattam. Úgy érzem, hogy védekezésben és támadásban is voltak jó dolgaim. Ez szerintem igaz a Ljubljana-meccsre is. Örülök a bizalomnak és mindent megteszek annak érdekében, hogy ez töretlen maradjon felém. Bizonyítani akartam és akarom is, hogy lehet rám hosszabb távon is számítani. Amúgy minden nagyon profi volt Horvátországban: a szállás, az étkezés és a pályák is. Én ráadásul Doncsival voltam egy szobában, így a hangulatra sem lehetett panaszunk

– adott némi ízelítőt az edzőtáborban töltött időszakról Deza.

A csapat tagjai a hazaérkezésük után két nap pihenőt kaptak, így aztán fizikálisan és mentálisan feltöltődve folytathatják majd a felkészülést a tavaszi szezonra. Rajt a tervek szerint vasárnap, zöld-fehér rangadóval, hiszen a Hali Győrbe látogat.