Egy góllal győzött a Szombathelyi Haladás

Egy góllal győzött a Szombathelyi Haladás

Simut, Rácz és Doktorics is a kezdőben kaptak helyet.

Michal Hipp Szombathelyre, a Rohonci útra is visszatért! A hétközi bajnoki fordulóban a felvidéki szakember a Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Csilus – Csernik, Rácz, Derekas, Doktorics – Borvető tizenegyet küldte ki a Haladás Sportkomplexum gyepére, azaz Bosnjak Predrag – aki az Illés Akadémia edzői stábjának a tagja – mellett három korábbi Illés Akadémia-növendék: Simut Mario Lucas, Rácz Barnabás és Doktorics Áron futott ki a kezdőcsapat tagjaként. A padon – többek mellett – Mursits Roland, Tóth Máté, Bolla Gergő, Nyíri Vince és Tarján Patrik várt esetleges bevetésre. A vendégek kezdőcsapatában ott volt Kállai Zalán – ő már a Mezőkövesd színeiben az NB I-ben is bemutatkozott – aki a matyóföldiek és a barcikaiak közötti kooperációs szerződésnek köszönhetően szerepelhetett ma. A kék-sárgák cserekapusa az Illés Akadémia mezében tíz évvel ezelőtt 42 találkozón is védő Megyeri Gábor József volt.

A Haladás kezdte magasabb iramban a találkozót, az első félidő egyértelműen a vendégek térfelén zajlott. Ennek ellenére egy szabadrúgásnál bravúrt kellett bemutatnia Verpecz Istvánnak. Aztán a 37.  percben – 336 percnyi gólcsend után – megtört a jég, és betalált a zöld-fehér csapat. Egy kipattanó labdát Bosnjak Predrag zúdított ismét kapura, amit csak kiütni tudott a barciak hálóőr, éppen Csilus Tamás elé, aki az ötösről a kapu közepébe lőtt, 1–0. A támadójáték tehát kifizetődő volt, megérdemelt előnnyel vonult szünetre a vasi gárda.

Mi próbáltuk diktálni az iramot a fordulás után is, voltak is helyzeteink, de betalálni nem sikerült. Az utolsó szűk 20 percre Tóth Máté is érkezett a kisebb sérülés miatt cserét kérő Bosnjak helyére. A 92. percben büntetőhöz jutott a Hali, mert Csernik Kornélt buktatták a 16-oson belül. A labda mögé Borvető Áron állt, ám lövését kiütötte Megyeri Gábor. A Haladás így is teljesen megérdemelten győzött, és gyűjtötte be hosszú idő után újra a három bajnoki pontot.