Remek magyar siker az Eb-selejtező rajtján

Remek magyar siker az Eb-selejtező rajtján

Női U19-es válogatottunk az első Eb-selejtezőjén – a „fedélzeten” három Illés-játékossal – 3–0-ra győzött Wales ellen és óriási lépést tett A-ligás tagságának megőrzéséért.

Turtóczki Sándor csapata, amelyben Németh Adél a kezdőcsapatban, Dobó-Nagy Boglárka, Kiss-Lantos Hanna és Németh Mirtill pedig a kispadon kapott helyet, szinte a kezdősípszótól magához ragadta a kezdeményezést. A mieink képzettebben, kombinatívabban, tudatosabban futballoztak, mint a walesiek és ebben szerep jutott a maga posztján kiválóan futballozó, a pálya egész jobb oldalát bejátszó Németh Adélnak is.

Válogatottunk sorra dolgozta ki a helyzeteket, majd a 24. percben egy kezezés miatt megítélt büntetőből vezetéshez is jutott. Sőt, a szünet előtti pillanatokban sikerült meg is duplázni az előnyt! A fordulás után a magyar női U19-es válogatott tovább írta az első félidőben megkezdett forgatókönyvet, pályára lépett, sőt jól szállt be a játékba Kiss-Lantos Hanna és Németh Mirtill is, a csapat pedig háromgólosra növelte különbséget.

Női U19-es válogatottunk szombaton 14.30-kor, Telkiben, az első játéknapon Olaszország ellen 2–2-es döntetlent játszó Szerbia ellen folytatja Eb-selejtezős szereplését. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti majd.