Egy gól döntött Lendván

Egy gól döntött Lendván

A 16-os környékén fogyott el az Illés Akadémia U19 tudománya.

NK Nafta Lendva U19 – Illés Akadémia U19 1–0 (0–0)
Illés Aka. U19:
Kovács M. – Szvoboda, Frák, Kozári, Stifter – Bonyhárd, Kovács P., Mohos – Mayer, Pruska, Ötvös. Cserék: Molnár-Végh – Tama, Zsédely, Kovács B., Halász, Varga D., Váncsa, Mozsár. Vezetőedző: Horváth András.

Nagy melegben játszottak a csapatok a szlovéniai kisvárosban. Mezőnyfölényben futballoztunk, de ez nagyrészt meddőnek bizonyult. A lendvaiak védőzónájában elfogyott a tudományunk, nem tudtuk, hogyan is alakítsunk ki helyzetet. Így is volt egy nagy lehetőségünk: Mayer Gergő még 0–0-nál lépett ki ziccerben, átemelte a kapust, de sajnos a kaput is. A hazaiak egy védelmi megingásunkat kihasználták, így 1–0-ra győzni tudtak.

Tettük a dolgunkat becsülettel. A terhelés a lényeg ebben a periódusban. Nekem jó visszajelzés volt, hogy ki és milyen teljesítményt ad le a felkészülés ebben az időszakában. Ezt a meccsből megtudhattam. Egy figyelmetlenségből kaptunk gólt – ez olyan dolog, amit ki lehet és ki is kell javítani. A helyzetkialakításra és a befejezésekre kell hangsúlyt fektetni – ez a teljesítmény azonban bőven belefért a mai napra

– értékelte Horváth András a látottakat.