Az ismerkedési fázis után az Illés Akadémia U15 rúgta a gólokat

Az ismerkedési fázis után az Illés Akadémia U15 rúgta a gólokat

Az NS Mura ellen abszolút eredményesen szerepeltek Németh Richárd tanítványai.

Illés Akadémia U15 – NS Mura U15 6–0 (2–0)
Illés Aka. U15:
Németh B. – Virág, Kelemen, Szűcs P., Markó – Söptei, Meskó, Sipos-Kiss – Klement, Kovács D., Andor. Cserék: Őri K. – Tóth E., Szele, Sági, Krone, Hende, Szilvási, Tasnádi, Molnár L., Bolla Á., Kiss B., Vécs. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Kovács D. (24., 1–0), Söptei (40., 2–0), Tóth E. (52., 3–0; 75., 6–0), Krone (60., 4–0), Szilvási (74., 5–0)

Kapkodva futballozott a mérkőzés első időszakában az Illés Akadémia U15. Aztán az ivószünetben sikerült megnyugtatni a srácokat, és a 24. percben a vezetést is megszereztük. A védők mögé belőtt labdát Andor Áron futotta be, centerezését pedig Kovács Dominik pörgette a hálóba 6 méterről, 1–0. Az első félóra végén ziccerben lépett meg a szlovének csatára: az első lövést védte Németh Bence, a kipattanó hiába került vissza elé, Kelemen Mirkó lelopta a lábáról a labdát, így odalett az addigi legnagyobb szlovén lehetőség. Jó mélységi beindulás és remek passz után Söptei Bálint elé került a labda a 40. perben, ő pedig a 16-oson belülre érve szépen emelte át a vendégkapust, 2–0.

Szünet után is mi voltunk azok, akik eredményesebben futballoztak. Az 52. percben a jobb oldalon kapta a labdát Tóth Erik, aki az ötös sarkánál levette azt, majd ballal a hosszú sarokba lőtt, 3–0. Ebben a periódusban is már mi irányítottuk a játékot, a meccs egyértelműen áttevődött a fekete-fehérek térfelére. Egy indítást megcsípett a szlovének belső védője, ám Krone Niklas visszavette tőle a labdát, és 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 4–0. Bal oldali szögletet követően Szilvási Ámos érkezett kiváló ütemben, és az ötösről a kapu jobb felébe bólintott, 5–0. Egy perc múlva Sági Marcell tökéletes kiugratásával Tóth Erik lépett ki óriási helyzetben, kicselezte a kapust és 7 méterről, kissé jobbról az üres kapuba továbbított, 6–0.

A mieink az első bő húsz percet leszámítva magabiztosan futballoztak és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek.

Kicsit nehezen kezdtük a mérkőzést, kellett egy kis idő, mire felvettük azt a bizonyos fonalat. Azt gondolom, hogy ezt követően viszont azt a játékot mutattuk, amit viszont szeretnék látni. A II. félidőben pedig teljesen egyértelművé vált a fölényünk, csak az volt a kérdés, hogy mennyi gólt szerzünk. Bő kerettel dolgozhattam ma, megnézhettük ki és mire is képes: amire kíváncsi voltam, azt láthattam

– mondta Németh Richárd.