Bejutott az elődöntőbe leány U17-es csapatunk a DVTK nemzetközi tornáján

Bejutott az elődöntőbe leány U17-es csapatunk a DVTK nemzetközi tornáján

Leány U17-es csapatunk elveszítette a második mérkőzését a diósgyőri nemzetközi tornán, de Győrffy Mátyás együttese így is továbbjutott és pénteken 17 órától a székelyudvarhelyi Vasas Femina ellen játszik majd a döntőbe jutásért.

Górnik Łęczna U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 6–1 (2–1)
Illés Aka.-Viktória U17: Kocsis P. – Farkas B., Németh Z., Hajdú P., Kleinert P. – Müller Zs., Stadler K., Czuczai M. – Simon E., Csombor L., Gyócs-Németh C. Cserék: Spilenberg M., Francsics V., Lakatos L., Csarnai Z., Giczi K., Bukor Z., Váraljai V., Vass A., Harangi L., Nagy B., Czeglédi B. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerző: Csombor L. (0–1)

A felvidéki DAC elleni győzelem után a legjobb lengyel korosztályos csapat, a Górnik Łęczna ellen lépett pályára U17-es gárdánk. A bajnoki felkészülést szolgálva a torna – számunkra – szünnapján is edzettek a lányok, jelentős terhelést kaptak, ennek ellenére Csombor Luca révén már a találkozó legelején sikerült megszerezni a vezetést. Bár a lengyelek fordítottak a szünet előtt, az első félidőben egyenlő erők küzdelmét láthatták a nézők. A második játékrészben sajnos becsúsztak egyéni hibák, gyors és labdabiztos ellenfelünk pedig ezt „kíméletlenül” megtorolta.

Jól kezdtünk, hamar előnyt szereztünk, bátran játszottunk, de úgy érzem, a gólunk után kicsit visszaesett a koncentrációnk. Bár a szünetben már a lengyel csapat vezetett, azt mondom, bár minden hétvégén ilyen mérkőzéseket játszhatnánk és az első félidőben nyújtott teljesítményünkre bátran építhetünk, azt kell majd állandósítani, illetve tovább javítani. A második játékrészben becsúsztak hibák, de most még nem a számszerű eredmény a lényeg, hanem hogy jó mérkőzést vívtunk a lengyel lányokkal – remélem, találkozunk velük még a torna során. A lányok hozzáállásával elégedett vagyok, gratulálok nekik

– értékelt Győrffy Mátyás, a korosztály vezetőedzője.