Egy gól döntött a rangadón

Egy gól döntött a rangadón

Nem tudtunk feltörni a kispesti védelmet.

Illés Akadémia U15 – Honvéd-MFA U15 0–1 (0–0)
Illés Aka.
U15: Németh B. – Tasnádi Á., Bolla Á. (Kiss B., 28.), Kelemen (Molnár L., 55.), Hende – Szücs (Sági, 41.), Söptei (Markó, 59.), Meskó – Virág (Tóth E., 41.), Sipos-Kiss (Szele, 59.), Klement. Vezetőedző: Németh Richárd.

Az U15-ös kiemelt bajnokság ötödik fordulójának rangadóját Szombathelyen rendezték: az Illés Akadémia a Honvéd-MFA együttesét fogadta. Mindkét csapat 3-3 győzelemmel és 1-1 döntetlennel állt, a mieinknek 7–3, a kispestieknek 8–3 volt a gólkülönbsége az összecsapás előtt.

A szokásosnál visszafogottabban kezdtünk, és egy kispesti kontra végén Németh Bence nagy védésére volt szükség ahhoz, hogy ne kerüljünk hátrányba. A 25. percben emberelőnybe kerültünk: a félpályán átlépő Bolla Áront Nyers Ádám hátulról nagyon csúnyán megrúgta, villant is azonnal a piros lap. Az ápolás alatt kiderült, cserére van szükség: Kiss Benedek lépett pályára, így ettől fogva Kiss B.–Tasnádi Á.–Kelemen–Hende–négyesfogat védekezett. Még amíg tíz emberrel voltunk (mi is), egy gyors kontra végén felső lécet rúgtak a piros-feketék.

Nem sikerült feltörni a vendégvédelmet sehogy sem, sőt, a 64. percben egy oldalszabadrúgás után nem tudtunk felszabadítani, és a kispestiek egy lecsorgó után megszerezték a vezetést. Bő negyedóránk maradt arra, hogy valamit változtassunk. Oldalszabadrúgások után igyekeztünk helyzeteket kialakítani, de a két belső védő eszén ma nem tudtunk túljárni. A találkozó végén egyértelműen a Honvéd térfelére tevődött át a játék, ám nem tudtunk igazán veszélyeztetni, így egy döntetlenszagú találkozón a vendégek gazdagodtak három ponttal.

Kiváló csapattal találkoztunk, akik fizikálisan sokkal előrébb tartanak, mint mi – érettebb játékosokkal rendelkeznek. Amíg teljes létszámban volt a két csapat, addig középúton haladt a mérkőzés, a mezőnyben folyt a játék. Az emberelőny azt eredményezte, hogy mi birtokoltuk sokkal többet a labdát, ők pedig visszaálltak védekezni: mindezt rendkívül fegyelmezetten tették. Amikor a szélen tudtunk bontani, akkor a két, már-már felnőttszintű belső védőjük hárították azokat. Kevés lehetőséget alakítottunk ki, egy pontrúgás után pedig betaláltak – úgy érzem, a döntetlen felelt volna meg a játék képének, hiszen mi építeni próbáltuk a futballt, ők pedig az átmenetekre apelláltak. Szívünket-lelkünket kitettük, ma ez ennyire volt elég

– mondta Németh Richárd a mérkőzést követően.