Férfias meccs döntetlennel

Férfias meccs döntetlennel

Zöld-fehér összecsapás helyszíne volt Szombathely.

Illés Akadémia U17 – Ferencváros U17 0–0
Illés Aka. U17: Kostyák – Smeringa (Szakasics, 78.), Stefanich, Csörnyei (Lehel, 67.), Deme – Kopácsi Á., Bolla B. Bodrogi – Bíró Zs. (Wolf, 58.), Katona, Bonchis (Hurtyák, 58.). Vezetőedző: Kovács László.

Ősszel remek támadójátékot bemutatva 3–1-re győztük le a Ferencvárost hazai környezetben – ahogy mindegyik meccsünket megnyertük itthon, és abban bíztunk, hogy ez a széria most is folytatódik.

Rövid ismerkedés után a középpályán folyt a játék, aztán a 13. percben mi veszélyeztettünk először, ám Kopácsi Áron szabadrúgása elkerülte a bal felső sarkot. Nem sokkal később Bíró Zsolt lépett meg a bal szélen, befelé húzott, majd a 16-osról nem sokkal lőtt a bal alsó sarok mellé. A Fradi egy szöglet utáni ide-oda pattogó labda után tudott veszélyeztetni, de mellé csorgott a játékszer. Igazi stratégiai játékot láthattunk, mindkét együttes rendkívül szervezetten futballozott, lüktetett a játék, ám gól nem született.

A 60. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Kopácsi Áron–Katona István volt a labda útja a 16-oson belül, utóbbi lekészítette Hurtyák Rómeónak, akinek 16 méteres lövése alig ment mellé. A 81. percben Bolla Bálint dobta ki remekül a labdát jobbra, Hurtyák beadását Katona 11 méterrel centikkel fejelte mellé. A hajrában egy 24 méteres szabadrúgást ütött ki Kostyák Rajmund, majd egy pontrúgás utáni fejes a jobb oldali kapufánkon csattant, illetve a vendégek egy átlövése a felső lécről pattant fölé.

Annak ellenére, hogy a hajrában a vendégek előtt adódtak nagy lehetőségek, a játék képének a döntetlen felelt meg igazán. Férfias küzdelmet hozott a találkozó: a győzelmi szériát nem sikerült folytatni, ám az ilyen mérkőzések az egyén fejlődésének zálogjai.

Ha ilyen mérkőzést látok – ami ilyen iramot, ilyen kőkemény, férfias küzdelmet, sok-sok párharcot hozott – akkor örülhet az ember, mert ezekre van szükség ahhoz, hogy a játékosaim tovább és tovább fejlődjenek! Tipikus egygólos találkozónak tűnt ez a 90 perc, mindkét csapat nagy erőket mozgatott meg a győzelem érdekében. Ehhez a gólhoz az első játékrészben mi, a másodikban a Fradi járt közelebb, így igazságos döntetlen született

– értékelte a látottakat Kovács László vezetőedző.