Egy félidőt játszott Horváth Hunor

Egy félidőt játszott Horváth Hunor

Az Illés Akadémia volt a helyszíne a Rapid II. elleni Haladás-mérkőzésnek.

A harmadik edzőmeccsén a Szombathelyi Haladás az osztrák Rapid Wien II. számú csapatát fogadta: ennek a hazai meccsnek is az Illés Akadémia adott otthont. A vasiak a Mursits –  Simut, Bolla, Németh M., Bosnjak – Csernik, Nagy R., Csilus, Doktorics – Taipi, Bartusz összeállításban kezdtek, azaz Németh Szabolcs vezetőedző a kezdőcsapatba rendelte a korábbi Illés-nevelések közül Mursits Rolandot, Simut Lucas Mariot és Doktorics Áront.

Erős szélben játszottak az együttesek és sokáig nem is forogtak veszélyben a kapuk. Aztán a 30. percben egy bedobás után a próbajátékon lévő észak-macedón Alban Taipi elé került a labda, aki 8 méterről, kissé balról fordulatból a rövid sarokba tekert, 1–0. Az első félidő hajrájában Doktorics Áron éles szögből leadott szabadrúgásánál mentettek nagyot a védők.

A fordulást követően sort cserélt a Haladás. A II. félidőben így a Verpecz — Nyíri, Hursán, Devecseri, Tarján — Horváth R., Tóth M., Sipos Z., Horváth H. — Borvető, Lencse tizeneggyel szerepeltek a vasiak. Azaz az U19-esek közül Horváth Hunor játszott, míg a korábbi akadémisták közül Nyíri Vince, Tarján Patrik, Horváth Rajmund és Tóth Máté kapott szerepet. Az 54. percben váratlanul egyenlítettek a bécsiek: egy bal oldali akció végén volt üresen érkező ember középen, aki könnyedén lőtt a hálónkba, 1–1. A 70. percben Horváth Rajmund viharzott el a jobb szélen, bevitte a labdát a 16-oson belülre, ballal elrúgta a hosszú sarkot, amit nagy bravúrral kiütött az osztrák kapus, míg a kipattanót Lencse László fölé lőtte. Adódott lehetőség a másik oldalon is, ám kétszer is nagyot védett Verpecz István. A hajrában aztán megfordította az eredményt a Rapid II.: egy jobb oldalról érkezett beadás után Dursun lőtt a kapunk jobb felébe. Mindez azt jelentette, hogy harmadik felkészülési találkozóján kikapott a Haladás, a császárvárosiak 2–1-re győztek.

A jövő héten a stájerországi Mönichkirchbenbe utazik edzőtáborba a szombathelyi keret.