Nyíri Vince félig-meddig hazatért Szombathelyre

Nyíri Vince félig-meddig hazatért Szombathelyre

Ugyan Keszthelyen született és a Hévíz csapatában nevelkedett, de ettől függetlenül szinte otthonának érzi a vasi megyeszékhelyet a 21 esztendős labdarúgó, aki nagyon örül annak, hogy a felkészülést az Illés Akadémián végzi az NB II-es bajnokságra hangoló zöld-fehér együttes.

Nagyon jó érzés volt visszatérni Szombathelyre. Az akadémia régi épülete, infrastruktúrája természetesen ismerős volt, de az új rész tényleg a meglepetés erejével hatott, pedig korábban már videót és fotókat is láttam róla. Örülök annak, hogy ekkora fejlődésen ment át az Illés, és persze annak is, hogy most mi is ilyen körülmények között dolgozhatunk, készülhetünk. Ez amúgy biztosan sokat segít a jelenlegi növendékeknek is.

Az épületeken kívül milyen emlékeket őrzöl az Illés Akadémiáról?

Tényleg rengeteg szép emlék maradt meg. Például innen lettem utánpótlás-válogatott futballista, de ezen kívül is nagyon sok komoly sikert élhettem át az itt eltöltött öt esztendő alatt. Szívesen emlékszem az U16-os gárdával elért bronzéremre, de az Ifjúsági Bajnokok Ligájára is. Ott ugyan elindulhatott a csapat, de én sajnos egy vállsérülés miatt nem lehettem részese a nemzetközi szereplésnek, ám ez így is egy kedves emlék maradt.

Az akadémiánk után a Dorog csapata következett, ahol három évet töltöttél el. Mennyit változtál ezen idő alatt?

Én az utánpótlásból kerültem Dorogra, így az volt az első felnőtt csapatom. Így visszatekintve mindenképpen pozitív a mérleg. Kisebb-nagyobb megszakításokkal végig tudtam játszani ezt a három esztendőt. Szerencsére a sérülések elkerültek. Sokkal tapasztaltabb lettem, már van némi rutinom is. Remélhetőleg minden téren sikerült fejlődnöm is, de még fiatal vagyok, bőven maradt mit tanulnom.

Mi volt az első gondolatod, amikor a Haladás lényegében hazahívott?

Akár azt is lehet mondani, hogy félig-meddig hazacsöppentem. Igazából nem sokat gondolkodtam a megkeresés után, mivel a szívem mélyén mindig is szerettem volna a Haliban bemutatkozni. Mivel itt nevelkedtem Szombathelyen, szerintem ez valahol természetes is. Nagyon örülök, hogy itt lehetek, és már várom a bemutatkozást egy bajnoki meccsen is.

Nem egyedül érkeztél Dorogról, mivel egy másik korábbi akadémistánk, Mursits Roland is onnan tért vissza a vasi megyeszékhelyre.

Persze, hogy beszéltünk erről Rolival. Nagyjából képben voltunk egymás átigazolásával kapcsolatban. Talán neki egy picit nehezebb volt a helyzete, mivel még élő szerződése volt, míg az enyém már lejárt. De tényleg nagyon örülök annak, hogy csapattársak maradtunk. Határozottan kedvelem, mint embert. Kapusként pedig maximálisan bízok benne, jó lenne minél többször kezdőként játszani vele együtt a Haliban.

Ezzel pedig lényegében a céljaidba is beavattál bennünket.

Igen, ez így van. Nagyon szeretném a játékommal meghálálni azt a bizalmat, amit a szerződtetésemmel a Haladástól kaptam. Be akarom verekedni magamat a kezdőcsapatba és ott megszilárdítani a helyemet. Jó teljesítménnyel szeretném a gárdát minél eredményesebb szerepléshez segíteni. Ez alatt pedig akár a feljutást is lehet érteni. Jó lenne, ha ez a klub visszakerülne oda, ahova való, azaz az NB I-be.