Az U14-es lányok hozták a kötelezőt

Az U14-es lányok hozták a kötelezőt

A papírformát igazoló, nagy gólkülönbségű győzelmet aratott leány U14-es csapatunk, Tatabányán.

Tatabányai SC U14 – Illés Akadémia-Viktória U14 1–5 (0–2, 1–0, 0–3)
Illés Aka.-Viktória U14:
Szigeti A. – Imre B., Derényi A., Borsits M. – Végh L., Anderle M., Szélessy H., Kovács Lili – Kovács Lara. Csere: Kiss N. Edző: Luki András.
Gólszerzők: Szélessy H. (18., 0–1; 19., 0–2), Anderle M. (55., 1–3), Derényi A. (64., 1–4, 67., 1–5)

Bár kétségtelenül van tudáskülönbség a két csapat között – ősszel, Szombathelyen 6–0-ra nyert preakadémiai csapatunk – egyáltalán nem voltak könnyű, vagy irigylésre méltó helyzetben játékosaink. Az U14-es korosztály 72 órán belül a második mérkőzését játszotta, ma léptek pályára az U15-ösök is, ráadásul a meleg és a műfű kombója az álmoskönyvek szerint egyáltalán nem ígér jót.

A három ok közül bármelyik elég lehetett ahhoz, hogy a mieink ne kezdjék jól a meccset. Az első negyedórában bennragadtunk a rajtgépben, nem sikerült fölényt kiharcolni, sőt talán még az is igaz, hogy az Imre Blanka–Derényi Alíz védőpáros állta derekasan a sarat.

Tizenöt perc után viszont kihullottak a homokszemek a gépezetből, a nyikorgás muzsikává változott, Szélessy Hédi pedig két szép góllal terelte medrébe a mérkőzés folyását. A második huszonöt perc megint nem kezdődött jól, a tatabányaiak Huszár Elizabet révén szépíteni tudtak és maradt is ez a szoros eredmény a középső harmad végéig.

A harmadik harmad viszont vitathatatlanul és egészében a szombathelyi lányoké lett, talán a játékosok kondíciója közötti különbség is ekkor mutatkozott meg igazán. Előbb Anderle Mirella növelte preakadémistáink előnyét, majd Derényi Alíz duplázott – ha nem is sziporkázó játékkal, de magabiztosan gyűjtötte be a leány U14-es regionális bajnokság utolsó előtti mérkőzésének pontjait csapatunk.

A játék minőségét ezúttal nem tudom úgy dicsérni, ahogy néhány korábbi mérkőzésen, de a szíve most is vitte előre a csapatot, egészen a győzelemig. Szeretném külön is kiemelni Derényi Alíz játékát, tizenkét éves labdarúgónk a védekezésben és két góljával a támadásban is extra teljesítményt nyújtott. Imre Blanka is jól játszott, Szélessy Hédi két gólja pedig nagyon jókor jött és tulajdonképpen önmagáért beszél

– értékelt Luki András.