Egy félidőn át jobbak voltunk

Egy félidőn át jobbak voltunk

Leány U15-ös csapatunk már az 5. percben gólt szerzett a Kocsis Sándor Sportközpontban, sőt az első félidőben jobbnak is bizonyult ellenfelénél. A második negyven percben azonban felülkerekedett a Ferencváros.

FTC-Telekom U15 – Illés Akadémia-Viktória FC U15 6–2 (1–1)
Illés Aka.-Viktória FC U15:
Farkas L. (Németh Zs., 72.) – Lakatos L., Varga Zs. (Hopp K., 72.), Kopfensteiner Sz., Giczi K. – Csarnai Z., Sági F., Mészáros D. (Czuczai M., 59.), Alasz H., – Tóth L. (Kutasy L. 59.), Csombor L. Vezetőedző: Luki András.
Gólszerzők: Tóth L. (5., 0–1), Csombor L. (64., 11-esből, 3–2)

A Ferencváros elleni, budapesti rangadó első félidejében nagyon jól játszott U15-ös csapatunk. A lányok a kezdősípszótól fegyelmezetten tartották be a megbeszélt taktikát, lezárták a területeket, igyekeztek kihúzni a hazaiak rövidpasszos játékának méregfogát.

Sőt, az 5. percben, Csombor Luca labdaszerzése és szép akciója után, Tóth Lili „jókor volt jó helyen” és találatával megszereztük a vezetést. A folytatásban csapatunk egyik kedvenc fegyverét, a letámadást próbálta játszani, ez is jól működött. Az FTC-Telekom egyenlíteni tudott egy olyan akcióból, amelynek befejezése előtt az sem lett volna csodálható, ha a játékvezető a Farkas Lorett elleni támadás miatt kifelé ítél szabadrúgást… A folytatásban ismét a mieink kerültek fölénybe.

Helyzeteink voltak, a kapufát találtuk el, gólt viszont nem sikerült szerezni, és ez később megbosszulta magát. A pihenő után a Ferencváros gyorsan gólt szerzett, majd egy újabb találattal már 3–1-re vezetett, de az Illés Akadémia-Viktória FC-nek erre még volt válasza. Csombor Luca, az ellene elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőből szépített, csapatunk „visszajött a mérkőzésbe”.

Voltak lehetőségeink, de a következő gólt sajnos nem mi lőttük, hanem az FTC-Telekom és a hazaiak újbóli kétgólos vezetése eldöntötte a mérkőzést, akadémistáink ekkor már nem tudtak újítani.

Egy félidőn keresztül nagyon jól játszottunk. Megérdemlik a dicséretet a lányok, mert 40 percen át olyan teljesítményt nyújtottak a Ferencváros otthonában, hogy előnnyel kellett volna fordulnunk. Fegyelmezetten, nagyon szépen csinálták a tolódásokat, szűkítették a területeket, megmutatták mindazt, amit a hét közben az erős ellenfélre készülve gyakoroltuk. A második játékrész már nem volt ilyen jó, a Fradi negyedik gólja megfogta őket, kicsit szétcsúsztunk, lanyhult a koncentráció, ennek tudható be a hazaiak nagyobb különbségű győzelme

– értékelte a mérkőzést Luki András, leány U15-ös csapatunk vezetőedzője.