Hozzá kell szokni a kiélezett helyzetekhez

Hozzá kell szokni a kiélezett helyzetekhez

Az Illés Akadémia U9 Mosonmagyaróváron szerepelt.

A Mándli Marcell, Baráth Olivér, Kovács Levente, Horváth Levente, Magyar Zalán, Giliczó Balázs, Majoros Márk, Bonchis Damian, Tóth Zsombor, Farkas Dominik összeállítású Illés Akadémia U9 újabb bajnoki fordulóban szerepelt. A mai tornán a házi gazda Mosonmagyaróvár mellett a Gyirmót és a Monor csapatai voltak az ellenfeleink. Minden mérkőzés 2X16 percig tartott és mindenki játszott mindenkivel, így 3X32 percet játszottunk. Ez az eddigi leghosszabb játékidő számunkra.

Az első mérkőzésen végig irányítottunk, jól építettük fel a támadásainkat, csak sajnos a kapu előtt kapkodtunk. A labdakihozatalainknál a hibáinkat sajnos kihasználta az ellenfelünk. A második mérkőzésen a torna legerősebb és legkreatívabb csapata, a Monor ellen szerepeltünk. A védekező feladatainkat jól oldottuk meg, szervezettek voltunk, ám támadásban ismét erőtlen és pontatlan megoldásokat választottunk. A Mosonmagyaróvár elleni mérkőzésen az ellenfelünk nem tudott mit kezdeni a letámadásunkkal, igazából csak az ő kapujuk előtt voltunk, ám a helyzetkihasználásunk továbbra is erősen hagyott kívánnivalót maga után.

A mai tornán én is sok tapasztalatot szereztem, hiszen az látszik, hogy a gyerekeknek szüksége van védekezésnél az instrukciókra. Irányítani kell őket, és akkor szervezettek és magabiztosabbak tudnak lenni. A támadásfelépítéseink rendben voltak, ám a kapu előtt teljesen be vagyunk oltva gól ellen. Sajnos a kreatív egyéni megoldások hiányoznak a támadások befejezésénél, erre kell a legtöbb hangsúlyt fektetni az edzéseken. Hozzá kell a gyerekeknek szokniuk a kiélezett helyzetekben a jó döntésekhez, a higgadt megoldásokhoz az ellenfél kapuja előtt

– értékelt Hujber Gábor a bajnoki fordulót követően.