Egy első és egy ötödik helyet gyűjtöttünk be

Egy első és egy ötödik helyet gyűjtöttünk be

Két csapatott indított a stájerországi Vorauban megrendezett U7-es nemzetközi tornán az Illés Akadémia.

Az osztrák TuS Vorau szervezésében megrendezett U7-es nemzetközi erőfelmérőn az Illés Akadémia két csapatot is szerepeltetett, melyekben Szovák Marcell, Szárnyas Marcell, Kummer Csanád, Wirth Koppány, Polgár Kornél, Szabó Olivér, Mersich Máté, Mihályfi Milán, Németh Olivér, Kárász Miron, Poór Zétény, Pungor Dominik, valamint Markó Hunor lépett pályára.

Az „A” csapatunkban a rutinosabb játékosok szerepeltek. Ez a gárdánk az A-csoportban három győzelemmel végzett az első helyen, majd a rájátszásban is behúzta mind a két összecsapását és végül aranyérmesként zárt. A „B” gárdánkban azok a focistapalánták léptek parkettre, akik először vettek részt olyan tornán, amin 4+1-es felállásban, 3×2 méteres kapura kellett játszan. Ez az együttesünk ugyan a kvartettjében nem tudott pontot szerezni, ám azt követően két meccset is megnyert és végül az előkelő ötödik helyen zárt.

Nehézséget okozott mindkét csapatnál, hogy megtaláljuk azokat a játékosokat, akik beállnak a kapuba védeni. Magyarországon a Bozsik tornákon 2×1-es kapura kapus nélkül kell játszani. Edzéseken, hogy készüljünk a tornára már többen beálltak kapuba, de az nem olyan mint, amikor éles helyzetben kell helytállni. Azért a fiúk nagyon ügyesen megoldották ezt a feladatot is. Másik kihívás a pálya talaja volt, ami rettenetesen csúszós parketta volt, és ehhez is alkalmazkodni kellett. Ahogy az eredmények mutatják összességében ez is sikerült. Mindkét csapat minden játékosának maximális gratuláció jár. Ebben a korosztályban nem az eredmény az első, hanem az, hogy élvezzék, szeressék a gyerekek a focit. Ezen a tornán ez mindenkin észrevehető volt. Az, hogy még a foci szeretete eredményességgel is párosul plusz örömöt jelent játékosnak és edzőnek egyaránt. A fociimádat mellett fontos, hogy megtanulják az alapokat, amelyre majd később lehet építeni. Az is látszott a mai mérkőzéseken, hogy jó úton haladnak a fiúk az alapok elsajátításában, mert nagyon szép dolgokat mutattak be. Lőttek gólt középkezdésből, távolról, közelről, szerencsével, és küzdve is. Voltak szép kapus megmozdulások, önfeláldozó szerelések. Küzdöttek és hajtottak egymásért. Jó volt nézni őket. Két hét múlva újabb megmérettetés jön. Már várjuk is

– tekintett már picit előre is Szabó Róbert.