A játék jobb volt, mint az eredmény

A játék jobb volt, mint az eredmény

Női U17-es csapatunk – ebben az esztendőben utolsó hazai mérkőzésén – vereséget szenvedett a liga egyik legjobb csapata, a Pécsi MFC ellen.

Illés Akadémia-Viktória U17 – Pécsi MFC U17 0–3 (0–1)
Illés Akadémia-Viktória U17: Francsics V. (Kocsi P., 46.) – Németh Z., Farkas B., Ceglédi B. (Hajdú P., 58.), Csarnai Z. (Czuczai M., 76.) – Kleinert P., Stadler K. (Bukor Z., 76.), Müller Zs., Simon E. – Gyócs-Németh C. (Nagy b., 58.), Csombor L. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.

Nem a mi meccsünk volt, pedig az lehetett volna… Az első félidőben jól játszott az Illés Akadémia csapata, a lányok sokat birtokolták a labdát, helyzetekig is eljutottak, de a befejezésekből hiányzott az a plusz, amit az önbizalom adhat hozzá. A vendég pécsiek Turi Bori révén az első félidő vége előtti pillanatokban gólt szereztek, előnnyel fordulhattak, tovább nehezítve ezzel a mieink dolgát.

A második játékrészben sokáig nem született gól, ami az egyik olvasatban azt jelenti, továbbra is eredménytelen volt a támadójátékunk, de nézhetjük úgyis, hogy nyílt maradt a mérkőzés, esélyünk maradt a pont, vagy pontok megszerzésére. A 76. percben azután Bódis Lili növelte a pécsiek előnyét, majd Turi Bori szerzett még egy gólt – ezzel már elúszott a meccs.

Csapatunk a következő hétvégén az FTC-Telekom vendégeként zárja az évet.

Azt gondolom, hogy végig mérkőzésben voltunk, sőt megkockáztatom, nem sok kellett volna ahhoz, hogy egészen máshogy alakuljon a találkozó, az eredmény. Helyzeteink is voltak, főként az első félidőben. Összességében jól néztünk ki, de nem tudtuk megrúgni azt az egy gólt, ami áttörést jelenthetett volna. A vendégek közvetlenül a szünet előtt betaláltak és innentől kezdve futnunk kellett az eredmény után. A második félidőben nem jól jöttünk ki a fordulópontokból, és az ellenfél ezt kíméletlenül megbüntette. Az edzéseken igyekeznek, jól dolgoznak a lányok, de ennek nem látszik a számszerű eredménye. Muszáj a játékosoknak elhinnie, hogy van bennük spiritusz, képesek nagy feladatokra, csak bízni kell önmagukban és egymásban. Természetesen gratulálok a pécsi csapatnak, mi pedig előre nézünk és nyomjuk tovább

– értékelt Győrffy Mátyás.