Hegyi Krisztián az U21-es válogatott meccseire készült

Hegyi Krisztián az U21-es válogatott meccseire készült

Kutasi Csaba irányításával tréningezett a West Ham United kapusa.

Az Illés Akadémia korábbi növendéke, a már 19 évesen a magyar U21-es válogatott első számú kapusává előlépő Hegyi Krisztián remek szezont tudhat maga mögött. A West Ham United játékosa a Premier League 2-ben húzta le a 2021/20222-es küzdelemsorozatot. 23 találkozón védett a bajnokságban, a Premier League Kupában és az EFL Trophyban hétszer, míg az U21-es magyar válogatottban nyolc mérkőzésen szerepelt.

Miképpen látod a magad mögött hagyott szezont?

Tulajdonképpen elmondhatom, hogy jelenleg első számú kapusként számoltak velem a West Ham United U23-as csapatában, illetve a magyar U21-es válogatottnál is – a célom nem is lehet más, minthogy ez így is maradjon. Úgy érzem, komoly rutint szereztem az elmúlt egy év során, nem is igazán tudnék kiemelni egy-egy meccset. Nem unatkoztam a kapuban sosem: az U23-as bajnokságban a második helyen zártunk a Manchester City mögött. Harminckilenc gólt kaptunk, ami a harmadik legkevesebb. Kapusedzőm, Xavi Valero továbbra is pozitívan látja a teljesítményemet, azt kéri tőlem, hogy ugyanilyen elszántsággal dolgozzak a jövőben is.

Május 2-án, a Derby County elleni 5–0-val ért véget a bajnokság a szigetországban – azaz clean sheettel zárhattad a szezont. Mi történt azóta?

Angliából hazatértem, és az egyik célom az volt, hogy a jogosítványt megszerezzem. Már tavaly megcsináltam a KRESZ-vizsgát, elkezdtem a vezetést is: mindezt most tudtam befejezni, és sikeresen levizsgázni. Persze majd a londoni forgalom újabb kihívás elé állít, de igyekszem megszokni a baloldali közlekedést. Emellett pedig az elmúlt két hétben próbáltunk minden nap edzeni az Illés Akadémián Kutasi Csabával. A cél az volt, hogy szinten tartsam magamat, hiszen még két válogatott-találkozó is vár rám június elején.

A realitás azt mutatja, hogy a hatcsapatos csoportban a negyedik helyen végez az U21-es magyar együttes.

Igen, úgy tűnik, hogy nem lesz lehetőségünk már előbbre lépni. A lengyelekkel itthon és idegenben is ikszeltünk, Izraeltől kétszer, Németországtól egyszer kaptunk ki. A letteket és San Marinot tudtuk legyőzni. Most még utazunk Osnabrückbe, illetve Rigába, ebből a két meccsből kell kihoznunk a maximumot. A németeknek még a hátralévő két meccsből egyet meg kell nyerniük ahhoz, hogy tuti csoportelsők legyenek, így minden bizonnyal sok dolgom lesz ezen meccsen, a védelmünk komoly nyomás alatt lesz.

Mit vársz a következő időszaktól?

A két válogatott találkozó után kéthetes valódi szünetem lesz, aztán június 20-án már kezdődik a felkészülés az új szezonra. A tréningeket a West Ham felnőttjei között kezdem meg, védeni pedig továbbra is az U23-asok között fogok. Egy évet még biztosan, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő.

Hazatérését követően Kutasi Csaba, az Illés Akadémia kapusedzője tartotta a tréningeket korábbi tanítványának.

Meglátásom szerint ebben a magunk mögött hagyott egy évben Kiki még tovább fejlődött. Látom, hogy erősödött sokat, fizikálisan abszolút rendben van, kezd férfiasodni! Több mint háromtucatnyi meccset védett az U23-as csapatban, egy nagyon kemény mezőnyben, ez pedig remekül hozzájárul a karrierjének építéséhez. Örülök, hogy segíthettem Kikinek az elmúlt két hétben. Másképpen készültünk az Illés Akadémián, mint ők Angliában: inkább a mozgékony feladatokra helyeztük a hangsúlyt. Ezen belül is a különböző technikákat vettük át, a célunk az volt, hogy az U21-es meccsekre is jó formában érkezhessen meg. Jön még két találkozó címeres mezben, aztán várja őt is a megérdemelt pihenés

– osztotta meg velünk tapasztalatait Kutasi Csaba.

Külön büszkeség utánpótlás-nevelő centrumunk számára, hogy a Gera Zoltán vezette U21-es válogatottba Hegyi Krisztián mellett az U19-es kapusok közül másik egykori növendékünk, Senkó Zsombor is meghívást kapott, így ketten is képviselhetik az Illés Akadémiát a korosztályban.