Döntetlennel kellett beérnie a Haladásnak

Döntetlennel kellett beérnie a Haladásnak

A változatos meccsen nem született gól.

Tizennégy hónapot követően a hét elején távozott Németh Szabolcs a Szombathelyi Haladás vezetőedzői székéből, így a mai, FC Ajka elleni találkozóra Mészöly Géza szakmai vezető készítette fel a zöld-fehéreket. A vasiak Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Horváth R., Derekas, Rácz, Tóth M., Csernik – Molnár R. tizeneggyel kezdtek, így az Illés Akadémia edzői karát Bosnjak Predrag, míg korábbi növendékeinket Simut Mario, Rácz Barnabás, Tóth Máté és Horváth Rajmund képviselték. A padon ült a kezdősípszó pillanatában Mursits Roland, Nyíri Vince, Bolla Gergő, Doktorics Áron és Tarján Patrik. Az FC Ajka csapatában a korábbi Illés Akadémia-játékosok közül Jagodics Bence és Doncsecz Levente a kezdőben szerepeltek, míg Nagy Benjámin a kispadon várt bevetésre.

A mintegy 1500 főnyi Rohonci úti közönség változatos meccset láthatott. Az első időszakban az ajkaiak kezdeményeztek, aztán szép lassan a Haladás-lehetőségek következtek, ám vagy a védők blokkoltak, vagy nem találtak kaput a vasiak. Aztán a két Rajmund: Molnár és Horváth is jobban célzott már, de ezekben az esetekben az ajkai kapus hárítani tudott. Élvezetes volt az „akadémista-párharc”, hiszen Simut Mario oldalán Doncsecz Levente igyekezett veszélyeztetni.

A remek, egymást kisegítő védekezést a II. félidőben is bemutatták a Veszprém megyeiek, sok volt a bevetődés, vagy pedig Horváth Dániel védett bravúrral. A meccs hosszabbításban óriási lehetőség adódott a vendégek előtt, ám ezzel ők sem tudtak élni, így 0–0-val ért véget a találkozó.

A Merkantil Bank Ligában most három hetes szünet következik, de a Haladás a jövő héten is pályára lép, ugyanis a MOL Magyar Kupa sorsolása a borsodi Putnokra szólítja a zöld-fehéreket.