Döntetlen Doncsecz duplájával

Döntetlen Doncsecz duplájával

Kifejezetten erős iramú, helyenként jó színvonalú meccset játszott az U19-es csapatunk.

Illés Akadémia U19 – Diósgyőri VTK U19 2–2 (1–0)
Illés Aka. U19:
Pataki R. – Horváth K. (Bényei, 60.), Tóth K., Tarján (Horváth B., 46.), Horváth H. – Kovács P., Kozári, Szabó B. – Bunevácz, Tama (Szijjártó, 57.), Doncsecz (Váncsa, 91.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Doncsecz (9., 1–0; 71., 2–2)

Lendületesen kezdett mindkét csapat, majd az ismerkedést követően mi szereztük meg a vezetést. Egy gyors támadásnál Tama Gergő fejelte le a labdát, amit Bunevácz Bence továbbított a kissé jobbról induló Doncsecz Leventének, ő pedig valamelyest kisodródva, de a kapust is kicselezve, hat méterről lőtt a hálóba, 1–0. Nem sokkal később Bunevácz Bence került ziccerbe, de lövését a diósgyőri kapus szögletre ütötte, a félidő felénél pedig Szabó Bence sarokrúgását Tóth Kristóf fejelte mellé. A 33. percben ismét Bunevácz előtt adódott óriási lehetőség, talán a végén kicsit hosszan tolta meg, de így is túlemelte a kapust, a labda pedig a felső lécet és a jobb oldali kapufát is érintve kifelé pattant. A hajrában Pataki Roland is megmutatta magát, és kettőt is védett a bal szélről belépő diósgyőri támadó lövései után.

A szünetben Tarján Patrik helyett Horváth Balázs érkezett – Kozári Norbert lépett be a belső védő posztjára, míg a cserejátékos a középpályán kapott szerepet. Bealudtunk a második félidő elejébe, és egy jobb oldali vendégakció végén középre lőtt labdát nem tudtuk tisztázni, sőt, a kipattanót is a diósgyőriek szerezték meg, és Csatári 6 méterről a léc alá bombázott, 1–1. Egy óra elteltével meg is fordították az eredményt a miskolciak, ugyanis Benkó 7 méterről a rövid felsőbe lőtt nagy erővel, 1–2. Az egyenlítés a 71. percben egy csodagóllal született meg. Horváth Balázs robogott el a jobb szélen, középreadását pedig Doncsecz 10 méterről a bal sarokba ollózta, 2–2. Ritkán látható szép találat volt! Mindkét csapat gólratörően játszott ezek után is, a kapusoknak beadásokat és szögleteket kellett lehúzniuk.

Kifejezetten erős iramú, helyenként jó színvonalú találkozón az első félidőben – a helyzetek alapján – eldönthette volna a három pont sorsát az Illés Akadémia. A szünetet követően azonban visszaesett a játékunk, a vendégek fordítottak, ezek után pedig az egy pontért is meg kellett küzdenünk.

A rengeteg hiányzónk ellenére jó meccset játszottunk. Kiélezett találkozót láttam, mindkét csapat győzhetett volna! Az első félidőben el kellett volna döntenünk a három pont sorsát. Szünetben kényszerűségből középső védőt cseréltem – ezt az időszakot kihasználta az ellenfél, és megfordította az eredményt. Egy klasszis góllal egyenlítettünk, és ezek után mentünk előre azért, hogy a győztes találatot is megszerezzük. Nagyon sajnálom, hogy betegségek és sérülés miatt már a 2. fordulóban 6-8 játékosom kiesett – de a fiatalokkal elégedett vagyok, hozták, ami tőlük elvárható. Kiélezett a bajnokság, minden pontnak jelentősége van

– mondta Horváth Rudolf a mérkőzés után.