A legjobb négy között az Illés Akadémia U10

A legjobb négy között az Illés Akadémia U10

A kapuvári tornán egy évvel idősebbek között mérettette meg magát a csapatunk.

Kapuváron, a Nebuló Kupán vett részt az Illés Akadémia U10-es korosztálya. Alapvetően az U11-esek részére (2011-ben születettek) kiírt eseményen mi az egy évvel fiatalabbakkal szerepeltünk – így a megmérettetés rendkívül komoly volt számunkra.

A tornán Biegner Dániel és Somfalvi Péter a Sóvári Dávid – Hányi Bálint, Novák Bence, Német Ádám, Pető-Takács Botond, Varga Vince, Jáger Noel, Rajtosics Marcell, Török Balázs, Fazekas Brúnó, Németh Levente összetételű kerettel dolgozott.

A csoportmérkőzések sorát az ETO FC Győr 1–0-s legyőzésével kezdtük, majd a Mosonmagyaróvári TE ellen 2–0-ra diadalmaskodtunk, a Pápai ELC ellen pedig 9–0-ra nyertünk. Ezzel az elődöntőbe kerültünk, ahol a Gyirmóttól 4–1-re kikaptunk. A bronzmeccsen egy „régi ismerős” az ETO került mellénk, és ezúttal is kiélezett mérkőzést játszottunk, ám 1–0-ra ők győztek.

Az idei Kapuvári Nebuló Kupa 4. helyen zárt az Illés Akadémia U10-es korosztálya.

Nagyon erős csapatok ellen tudtunk egy évvel fiatalabbként játszani. Minden egyes mérkőzésen felvettük a kesztyűt. Jó arányban nyertük meg a párharcainkat, pörgős mérkőzéseket játszottunk – főleg a csoportmeccsek során kevés hibát követtünk el, hiszen még gólt sem kaptunk. A legjobb négy között a Gyirmót ellen mi hoztuk magunkat nehéz helyzetbe: kétgólos előnyt ajándékoztunk nekik, kinyíltunk, de nem sikerült egyenlítenünk. Az ETO ellen pedig ki-ki meccset játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki és hagytunk ki – egy eladott labda után szerzett találattal pedig a győriek nyertek. Összességében nagy dicséretet érdemelnek a gyerekek – érmet nem nyertünk, de az ellenfelek elismerését begyűjtöttük

– összegzett a tornát követően Biegner Dániel.