Biztató kezdés után vereség lett a győri vendégjáték vége

Biztató kezdés után vereség lett a győri vendégjáték vége

Ugyan az első negyedben kifejezetten jól játszott az ETO otthonában U12-es csapatunk, ám sajnos előnyt ebben a 20 percben sem sikerült szereznünk. A folytatásban pedig fölénk kerekedtek a helyzeteikkel jobban gazdálkodó Rába-partiak. 

ETO FC Győr U12 – Illés Akadémia U12 3–1 (0–0, 2–0, 0–0, 1–1)
Illés Aka. U12.: Hajba – Reiber, Székely, Győrvári – Molnár B., Lakatos – Németh B., Mihók, Módly. Cserék: Takács B., Szalma, Dobovánszky. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerző: Lakatos (70., büntetőből, 3–1)

A mérkőzés nyitóetapjában egyértelműen Tóth Zsolt tanítványai domináltak. A szombathelyi gyerekek komoly mezőnyfölényt harcoltak ki, ami helyzetekben is megnyilvánult. Kár, hogy ezek közül egyet sem sikerült értékesíteni.

A második 20 percben nagyot változott a játék képe. A Rába-partiak viszont sokkal jobban sáfárkodtak a lehetőségeikkel, mint a mieink, ugyanis ők a ziccereik közül kettőt is gólra váltottak, ennek köszönhetően pedig 2–0-ra vezettek a félidőben.

A harmadik felvonásban kiegyenlítetté vált a játék. Igaz, ebben a negyedben is inkább a hazaiak előtt adódtak helyzetek. A mieinknek nem igazán sikerült komolyabb gólszerzési lehetőséget kialakítaniuk.

A záróetap elején az ETO megszerezte a harmadik gólját is, amivel a győri gyerekek a lényegi kérdéseket el is döntötték. A 70. percben ugyan Lakatos Krisztián értékesítette a saját maga által kiharcolt büntetőt, ám ez csak a szépítéshez volt elegendő, a derbi vége ugyanis 3–1-es hazai siker lett.

Az első negyed teljesen rendben volt. Sajnos előnyt nem sikerült szereznünk. Ezért kissé csalódott is vagyok. A második és a harmadik etapban az ETO fölénk kerekedett, megérdemelten jutott kétgólos vezetéshez. A záró 20 percben több lehetőségünk is adódott, melyek közül egyet értékesítettünk. A végeredmény miatt csalódott vagyok, főként a biztató kezdés után. A mentalitás viszont jó volt. Jó lenne, ha ez a továbbiakban eredményességgel is párosulna

– nyilatkozta Tóth Zsolt vezetőedző.