Döntetlen az első bajnokin

Döntetlen az első bajnokin

A Haladás a hajrában tudott egyenlíteni.

Megkezdődött a 2022/2023-as kiírás a Szombathelyi Haladás számára is. A zöld-fehérek Mursits – Nyíri, Csató, Németh M., Bosnjak – Csernik, Sipos, Rácz, Derekas – Borvető, Horváth R. tizeneggyel kezdtek, azaz az Illés Akadémia egyéni képzője, Bosnjak Predrag mellett négy korábbi növendékünk: Mursits Roland, Nyíri Vince, Rácz Barnabás és Horváth Rajmund volt a kezdőcsapat tagja. A kispadon – többek mellett – Bolla Gergő, Simut Lucas Mario és Doktorics Áron várt bevetésre. A vendégeknél Gazdag Vajk személyében szerepelt a kezdők között egy korábbi Illéses.

Hidegzuhanyként érte a Haladás-szurkolókat a 4. perc eseménye: egy felelőtlen labdavesztés után szabadrúgáshoz jutottak a csákváriak. Baracskai tekerésére többen is robbantak, de senki nem ért bele, a labda pedig Mursits Roland kapujának jobb felébe csapódott, 0–1. A gól után hosszú ideig nem tudott mit kezdeni a szituációval a Hali, igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítani, tulajdonképpen a félidő lepörgött egyenlítési lehetőség nélkül.

Szünet után bő negyedóra alatt négy helyen is változtatott Németh Szabolcs, Simut Mario és Doktorics Áron is beálltak. Így mindkét szélen gyorsabb lett a Hali játéka, egyértelműen áttevődött a játék a Csákvár térfelére. Igaz, egy kontra után akár kettőre is nőhetett volna a Fejér megyeiek előnye, de Mursits nagyot védett. A végén aztán a Hali erőfeszítéseit siker koronázta: a cserék összjátéka után Molnár Rajmund passzát Lencse László váltotta gólra, kialakítva az 1–1-es végeredményt, megmentve legalább egy pontot a zöld-fehéreknek.