A DVTK Cupon szerepel leány U17-es csapatunk

A DVTK Cupon szerepel leány U17-es csapatunk

Hat csapat részvételével – hagyományteremtő szándékkal – rendez női nemzetközi U17-es labdarúgó-tornát a DVTK Labdarúgó Sportakadémia.

A mezőnyben a magyar (pontosabban, az anyaországi) utánpótlást az Illés Akadémia és a házigazda képviseli (igazán példamutató, hogy a diósgyőriek másik korosztálya, az U15 pedig keddtől Szombathelyen vendégeskedik nemzetközi leány labdarúgó-tornán), illetve pályára lép a székelyudvarhelyi Vasas Femina, a szabadkai Szpartak, a felvidéki, dunaszerdahelyi DAC 1904 és a lengyel GKS Górnik Łęczna ugyanilyen korosztályú csapata.

Győrffy Mátyás, akadémiánk leány U17-es csapatának vezetőedzője a torna előtt elmondta:

Ez lesz a negyedik közös hetünk az új szezonra készülve, ez az időszak igazából még mindig az ismerkedés jegyeben telik. Azt gondolom, hogy az elmúlt három hétben tisztességgel elvégeztük azt a munkát, amit kell, lépegetünk tovább, és ebben nagy segítség, hogy a nemzetközi mezőnnyel is találkozhatunk, más országok csapatai ellen is tudunk játszani a tornán. Ezzel együtt a fő célunk továbbra is a felkészülés, a csapat építése, edzünk is majd a mérkőzések mellett. Persze, tudjuk, hogy egy rangos tornára érkeztünk, ahol az Illés akadémiát képviseljük Elégedett leszek, ha a hozzáállasunk és a koncentrációnk rendben lesz, illetve, ha merjük alkalmazni a gyakoroltakat. Elsődleges célunk a tornán, hogy négy meccset (két csoportmérkőzés, elődöntő, helyosztó) játsszunk, hiszen minél több nemzetközi mérkőzésen tudjuk gyakorolni az edzéseken gyakorolt elemeket, annál hatékonyabbak lehetünk később.

Az Illés Akadémia leány U17 huszonkét fős kerete a diósgyőri nemzetközi tornán: Kocsi Petra, Francsics Virág, Spilenberg Maja – kapusok. Kleinert Petra, Csarnai Zita, Farkas Boglárka, Giczi Kata, Hajdú Panna, Harangi Lili, Simon Enikő, Stadler Kiara, Gyócs-Németh Cintia, Csombor Luca, Czuczai Mercédesz, Müller Zsófia, Bukor Zoé, Nagy Barbara, Németh Zonga, Ceglédi Boglárka, Vass Amarilla, Váraljai Vanda, Lakatos Lia.