Négy gól igazságos elosztásban

Négy gól igazságos elosztásban

Első felkészülési mérkőzésén 2–2-es döntetlent játszott U17-es csapatunk a megyei I. osztályban szereplő Táplán SE felnőtt gárdája ellen.

Illés Akadémia U17 – Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 2–2 (1–1)
Illés Aka. U17.:
Kostyák – Kopácsi B., Rózsa D., Bodrogi, Koósz – Nagy M., Bolla B., Horváth A. – Kopácsi Á., Katona, Wolf. Cserék: Németh H. – Baján, Stefanich, Deme, Lehel, Smeringa, Csörnyei, Sabia, Horváth B., Takács-Földes. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Katona (20., 1–1), Horváth B. (77., 2–1)

Az idei nyár első felkészülési mérkőzését játszotta U17-es csapatunk, melyen a Táplán SE felnőtt együttese volt akadémistáink vendége. Vidák Balázsék az előző szezont a megyei I. osztály ötödik helyén zárták, így egy kifejezetten kemény derbire volt kilátás.

A mérkőzés első helyzete aztán a mieink előtt adódott, ám Horváth Arnold lövését blokkolni tudták az ellenfél védői. A 10. percben viszont már a tápláni kapus védett nagyot Bolla Bálint ziccerénél. Nem sokkal később megszerezték a vezetést a rutinos vendégek, akik egy jobbról érkező szöglet után találtak be a kapunkba. Sokáig nem örülhettek, mert a 20. minutumban egy remek támadás végén Katona István egyenlített. A 24. percben ismét a gólszerzőnk került helyzetbe, de közeli lövését védeni tudta az ellenfél cerberusa. Az ivószünet után két tápláni helyzet következett, majd akadémistáink előtt adódtak lehetőségek, ám sem Wolf Gergő, sem pedig Horváth Arni nem tudott élni a sajátjával, így maradt az 1–1-es állás.

A szünetben a Kovács László és Nagy József alkotta szakmai stáb szinte teljes sorcserét hajtott végre. Az 57. percben Sabia Rocco beadását Takács-Földes Olivér bombázta kapásból kapura, de a vendégek hálóőre ki tudta ütni a labdát, még pedig Horváth Barnabás elé, de támadónk magasan a kapu fölé durrantott. Nem sokkal később viszont már jól célzott Balu: 12 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot. A derbi végjátékában aztán egy szép kiugratás után egyenlítettek a vendégek, így igazságos 2–2 lett az összecsapás vége.

Az első felkészülési mérkőzésen nagyjából valamennyi játékosunk 45 percnyi lehetőséget kapott. Egy felnőtt csapat ellen játszottunk, így a párharcok zömét nem mi nyertük. De ettől függetlenül sok jó momentumunk volt. Sok támadást vezettünk és helyzetünk is akadt bőven. Sajnos a nagy részüket elhibáztuk, de most nem ez volt a lényeg.  Úgy érzem, hogy védekezésben is van javítani valónk, így aztán lesz munkánk bőven

– összegezte tapasztalatait Kovács László vezetőedző.