Döntetlen a pontrúgások mérkőzésén

Döntetlen a pontrúgások mérkőzésén

Született gól szögletből, szabadrúgásból és büntetőből is U17-es akadémistáink PMFC elleni mérkőzésén. A játék képe alapján az iksz reálisnak mondható.

Illés Akadémia U17 – Pécsi MFC U17 3–3 (2–2)
Illés Aka. U17.:
Szekeres – Váncsa, Kozári, Vígh, Horváth H. – Kovács P., Iván, Kállai Z. – Horváth K., Szijjártó Ármin (Domján, 31.), Lórántfy. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők:
Horváth H. (7., 1–0), Horváth K. (28., 11-esből, 2–1), Domján (63., 3–2)

Szekeres Enzó nagy védésével kezdődött a 7. fordulóból elhalasztott mérkőzés: cerberusunk Okorie David Chike nagy lövését ütötte szögletre. Szerencsére a vendégek sarokrúgása nem sok veszélyt hordozott magában. Nem úgy Horváth Hunoré a 7. percben: védőjátékosunk érintés nélkül szerzett gólt egy jobb oldali szögletrúgásból. Sajnos nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, mivel röviddel ezután Sajnovics Milán egy jó 23 méteres szabadrúgással pókhálózta ki a kapunk jobb felső sarkát. És ezzel még nem volt vége a „pontrúgások-showműsorának”, mivel a 28. percben a mieink részéről Horváth Krisztián, míg a 32. minutumban a vendégektől Balogh László értékesített egy-egy büntetőt. Így pedig az első félidő 2–2-re végződött.

A második játékrész is egy jó kis szabadrúgással kezdődött, ám Horváth Hunor lövése a kapufa külső élét súrolta. A 63. percben aztán feladóként jeleskedett Huni: jobboldali szögletéből Domján Donát vette be a mecsekaljaiak kapuját. A 73. percben viszont jött az újabb egyenlítés: egy kapu előtti kavarodás végén Sajnovics Milán lőtt közelről a hálóba és ezzel be is állította a 3–3-as végeredményt.

Próbáltunk abban a stílusban játszani, ami jellemző ránk. Úgy gondolom, hogy nyomás alá is tudtuk helyezni az ellenfelet. Viszont az is igaz, hogy egész mérkőzésen bizonytalannak tűnt a védekezésünk. Persze tény, hogy a hátsó alakzatban kényszerűségből több változtatás is volt. Összességében az a véleményem, hogy egy olyan találkozót meg kell nyerni, melyen háromszor is vezetni tudunk. De ettől függetlenül egy rossz szavunk sem lehet a srácokra, mert sok munkát tettek bele a meccsbe. Fájó, hogy nem sikerült nyerni, de természetesen gratulálunk a Pécsnek az elvitt egy ponthoz

– összegezte a látottakat Sátori Barnabás vezetőedző.