Derényi Alíz, Horváth Amira, Palatin Dorka és Sipos-Kiss Virág is remekelt

Derényi Alíz, Horváth Amira, Palatin Dorka és Sipos-Kiss Virág is remekelt

Az U14-es régióválogatottak zárótornáját Telkiben tartották.

Az Illés Akaédmia növendékei állandó résztvevői voltak az U14-es régióválogatott kiválasztó sorozatának. A program létrejötte óta hagyomány, hogy zárásként megrendezik az úgynevezett „Régiók tornáját”. Ezen az összes regionális válogatott jelen van, akik kétnapos megmérettetés keretein belül összecsapnak egymással. Ez most sem volt másképp! Telki adott otthont a viadalnak, az eseménnyel együtt pedig hosszú idő után megrendezésre került a Magyar Női Labdarúgás Napja is.

Az Illés Akadémiát ezúttal is Derényi Alíz, Horváth Amira, Palatin Dorka, valamint Sipos-Kiss Virág képviselte a Nyugati Régióban. Csapatunk már rögtön az első mérkőzésen érdekelt volt, a Közép Régióval nézett farkasszemet. A találkozón Sipos-Kiss Virág és Derényi Alíz kezdett, míg Horváth Amira és Palatin Dorka a félidőben állt be. Az együttesek 1–1-re végeztek egymással, a Nyugati Régió Sipos-Kiss Virág gólpassza után szerezte meg a vezetést egy fejessel, Horváth Amirának pedig ziccere volt ahhoz, hogy eldöntse a győzelem sorsát.

A pénteki nap Nyugati Régió–Keleti Régió ütközettel kezdődött. A kezdőcsapatban ezúttal Derényi Alíz, Horváth Amira, valamint Palatin Dorka kapott helyet, Sipos-Kiss Virág pedig a második felvonásban jutott szóhoz. Horváth Amira főszerepet vállalt a Nyugati Régió 2–1-es sikerében, ugyanis előbb büntetőt érően szabálytalankodtak vele szemben, majd a második félidőben szintén buktatták, ekkor a megítélt szabadrúgást váltotta gólra a csapat. Zárásként a Déli Régióval vívott mérkőzés következett, melyet 5–2-re nyert meg az együttes. Derényi Alíz és Sipos-Kiss Virág végig a pályán volt, Palatin Dorka és Horváth Amira pedig a szünetben állt be ezen az összecsapáson.

A lányok ezúttal is remek hangulatú, színvonalas rendezvényen vettek részt, ahol kiváló teljesítménnyel mutatták meg tehetségüket. U15-ös csapatunk vezetőedzője, Ferencsik Evelin, valamint Tóth Alexandra asszisztens edző és Sitku Boglárka masszőr is a helyszínen tekintette meg az eseményt.

Szerencsére az időjárás is rendkívül kegyes volt a csapatokhoz, így egy nagyon jól megszervezett eseményen vagyunk túl. Mindegyik játékosunkat dicséret illeti. A gólokból is kivettük a részünket, még ha nem is közvetlenül: beadásunkból is született találat, vagy éppen az ellenünk elkövetett szabálytalanság utáni büntetőt, szabadrúgást tudta gólra váltani a csapat. Az U10-U12-es lányok is megmutathatták magukat, akik roppant ügyesek voltak és szebbnél szebb gólokat szereztek, köztük a mi kis Viktóriás játékosaink is. Nagyon örülünk, hogy sok labdarúgónk eljuthatott ide! Telki az a hely, ahol mindenki szereti magára ölteni a válogatott mezt. Bízom benne, hogy ez még nagyon sokszor meg fog történni

– osztotta meg velünk gondolatait Ferencsik Evelin.