Hullámvasút az utolsó fordulóban

Hullámvasút az utolsó fordulóban

Vereséggel zárta a szezont az Illés Akadémia Fiatalok kispályás labdarúgó csapata.

A már hetek óta bajnok Illés Akadémia Fiatalok együttese az utolsó fordulóba Marton – Szeiler, Bokor, Koronczai, Fazekas, Halmosi, Szabella összetételben ugrott bele. Az eSport Szombathely számára a jó szezonzárás volt a tét. Az első 20 percben nem esett gól köszönhetően a jó formában védő Marton Zolinak és az ellenfél cerberusának is. A meccsbe éppen akkor megérkező Szabella Oli előnyhöz juttatta zöld-fehér csapatunkat, Szeiler Bálint passza után közelről tudott lőni, egy védőn irányt változtatott a labda és a hálóba csapódott, 1–0! Nem telt el 2 perc és sajnos újra döntetlen volt az állás, ugyanis egy gyors támadást vezetve a vendégek szép találatot szereztek, 1–1. Talán meg is zavart bennünket a bekapott gól, mert a félidő előtt nem sokkal már ellenfelünknél volt az előny, így hátrányban mehettünk rövid szünetre.

A második félidőt sem kezdtük megfelelő intenzitással: az első 10 percben újabb két gólt kaptunk – egyet-egyet átlövésből és kontratámadást követően, ezzel 4–1-re elhúzott ellenfelünk. Egy szépen felépített támadás után aztán visszajöttek a meccsbe Fiataljaink! Fazekas Norbi szépen tartotta meg a labdát továbbgurította Bokor Ádinak, aki Szabellának passzolt, Oli pedig kíméletlenül kilőtte a hosszút a kapufa érintésével, 2–4. Ez az időszak rólunk szólt! Pár perccel később újabb szépségdíjas gólt szereztünk: Koronczai Patrik dobta ki a labdát Fazinak a szélre, ő visszapasszolt Szeilernek, ő Patrikhoz továbbított, akitől kapta is vissza a labdát, végül Szeili fejezte be a támadást góllal, 3–4. Nyomtunk tovább a döntetlenért, záporoztak a helyzetek itt is, ott is, Halmosi Szabi többször nyert párharcot kritikus helyzetben a bajnokság gólkirálya ellen. Mígnem az 50. percben Szabella a kapust kicselezve az üres kapuba lőhetett volna, de egy mezőnyjátékos kézzel védte a próbálkozást, így jöhetett a büntető! A heteshez Fazi állt oda, és idén már nem először higgadtan értékesítette is azt, 4–4. A végén bármelyik csapat megnyerhette volna a meccset, ami az eSport Szombathelynek sikerült, így 5–4-re ők győztek.

Zárásként tehát vereséget szenvedett az Illés Akadémia Fiatalok csapata, ennek ellenére egész évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott és lett bajnok a zöld-fehér gárda! A második helyen az eSport Szombathely végzett míg a bronzt a Fociszak FC kaparintotta meg.

Illés Akadémia Fiatalok – eSport Szombathely 4–5 (1–2)
Gólszerzők: Szabella (2),Szeiler, Fazekas