Tornagyőzelemmel zárta az évet az Illés Akadémia U13!

Tornagyőzelemmel zárta az évet az Illés Akadémia U13!

Szlovén csapatokkal küzdött meg Sátori Barnabás együttese: az első hely mellett a torna legjobb játékosa címet is begyűjtöttük Lengyel Ágoston révén!

A Mura-vidéki Battyánd volt a helyszíne az NK Kema Puconci által szervezett nemzetközi tornának. A nyolc csapatot felvonultató eseményen a mieink az A csoportba kerültek. A 20 perces találkozók sorát az NS Slatina Sparta elleni 0–0-val kezdtük, aztán a Mártonhely (NK Carda) elleni 2–0-val folytattuk! A csoport zárómeccsén a csoportelsőség volt a tét. Az NK Dravogradot 1–0-ra megvertük, így mi léptünk tovább elsőként.

A másik négyes másodikjával, a rendező NK Kema Puconcival játszottunk, akik ellen fölényes, 4–0-s sikert arattunk. A másik elődöntőben az NS Mura büntetőpontról elvégzett rúgásokkal győzte le a Dravogradot, így a fináléban a fekete-fehérekkel találkoztunk. A 20 perc nem volt elegendő a döntéshez, 0–0-val zárult a meccs, ezért büntetők döntöttek. Kiélezett küzdelemben 8–7-re győztünk! Az első hely mellett örömteli, hogy Lengyel Ágoston lett a torna legjobb játékosa.

A szlovéniai torna egyszerre volt valaminek a vége és valaminek a kezdete is. Vége, hiszen ezzel a nemzetközi eseménnyel lezártuk a szezont. Tettük mindezt méltóképpen, hiszen kapott gól nélkül szereztük meg az elsőséget! És kezdet is, hiszen ez a gyerekek alkotják a jövő csapatát – egy jó hónap múlva már nagypályán szerepelnek majd a fiúk és elkezdik aaz U14-es kiemelt bajnokságot. A mai tornán folyamatosan lendültünk játékba, egyre jobban futballoztunk. A stílusunkat végig meg tudtuk mutatni, ráadásul a döntőben sem kaptunk gólt, a srácok teljesen megérdemelten szerezték meg a tornaelsőséget

– értékelte a napot Sátori Barnabás vezetőedző.