Debreceni Zalán játszott a Haladásban

Debreceni Zalán játszott a Haladásban

A szombathelyiek 1–1-gyel zárták utolsó felkészülési meccsüket.

Rendkívül rövid, mindössze négyhetes a felkészülési időszak a Merkantil Bank Liga csapatainak számára. A Haladás a múlt héten két találkozót játszott (a Balaton-parton a BFC-Siófok, és Felcsúton a Puskás Akadémia ellen), míg ma Gyirmóton mérkőztek meg a zöld-fehérek. Az ellenfél ezúttal a másik olyan NB II-es csapat – a Szolnoki MÁV FC – volt, amely ellen tavasszal, az előrehozott fordulók miatt, már nem lép pályára Mátyus János együttese.

Az óriási szélben lezajlott találkozón ezúttal Debreceni Zalán szerepelt az Illés Akadémia jelenlegi növendékei közül. Az első félidőben bal oldali középpályás volt a pozíciója, fordulás után pedig – háromvédős felállásban – bal oldali bekként játszott. A meccsen az első félidőben egy szögletet követően a szolnokiak szerezték meg a vezetést, ám a 88. percben – korábbi akadémistánk – Medgyes Zoltán szemfüles találatával sikerült egyenlíteni.

A Szombathelyi Haladás legközelebb már bajnokin lép pályára: jövő vasárnap a Gyirmót FC-t fogadják a vasiak.

A mérkőzést követően készített Debreceni Zalán-nyilatkozat elérhető az Illés Akadémia Facebook-, és Instagram-oldalán is.