Debreceni túra, debreceni vendégek

Debreceni túra, debreceni vendégek

Az Illés Akadémia U19-es csapata utazik, az U15-ös és az U14-es hazai környezetben játszik.

 

A Horváth Rudolf és Horváth András irányította együttesünk az U19-es I. osztályú bajnokság Kiemelt-csoportjában a Debreceni VSC-Debreceni Labdarúgó Akadémia vendége lesz a 3. fordulóban. A Kisloki eddig két meccset játszott le. Az első körben a 2019/2020-as bajnokság első helyén záró Győri ETO-tól hazai pályán kaptak ki 3–2-re, míg a második fordulóban idegenben ahhoz a MOL Fehérvárhoz látogattak, akiket a szombathelyi zöld-fehérek az első (és eddigi egyetlen) bajnokijukon 1–0-ra megvertek. Sándor Tamás csapata hátrányba került Székesfehérváron, de a piros-fehérek fordítani tudtak, és 2–1-re nyertek, így jelenleg három ponttal állnak. A négy eddigi találatukból három Kenderesi Dávid nevéhez fűződik – az ő semlegesítése tehát egy fontos feladata lesz a védősornak. A mieinknél nem szerepelhet majd eltiltás miatt Kállai Kevin. A találkozó szombaton 10.30 órakor kezdődik.

Szombaton 10 órakor kezdődik az U15-ös országos I. osztályú bajnokságban az Illés Akadémia – DVSC-DLA mérkőzés. Egy meccset játszott eddig a Debrecen: Pécsett nyertek 4–2-re még az első fordulóban. Németh Richárd és Körhöcz György csapata eddig a két, a bajnokságból kiemelkedő tudású csapattal, a Puskás Akadémiával és a Honvéd-MFA-val játszott, pontot még nem szerzett. A cél az, hogy ebben a fordulóban megszülessen az első zöld-fehér siker.

Ugyancsak szombaton tízkor lesz az U14-es országos I. osztályú bajnokság Illés Akadémia – DVSC-DLA találkozója. Az ebben a korosztályban lévő debreceniek is csak egy mérkőzést játszottak: ők is elhozták Pécsről a három pontot. Hátrányból fordítva 2–1-re nyertek. Tóth Zsolt csapata egyelőre pont nélkül a küzdelemsorozatban – remélhetőleg a DVSC ellen meglesz(nek) az első gól(ok) és az első pont(ok).