Az első kör alapján az Illés Akadémia Spirit képviselheti Vas megyét

Az első kör alapján az Illés Akadémia Spirit képviselheti Vas megyét

A League of Legends (LoL) játékban kiírt Megyék Csatája elnevezésű országos esportverseny első hétvégéjén kiderült: az Illés Akadémia Spirit nyerte a kvalifikációs kört.

Két esport játékban: a League of Legendsben és a Fifában kezdődött el a Megyék Csatája-sorozat. Az Illés Akadémia Spirit mindkét szakágban képviselteti magát. A sorozatról Szabella Olivér számolt be:

A versenyt a Magyar Esport Szövetség az MVM Group támogatásával szervezi. Megyei selejtezőkkel kezdődött a sorozat, amit a megyei döntők követnek. A megyék képviselői regionális küzdelemben vesznek részt. A négy régió – akit egy-egy influenszer képvisel és támogat – majd a nagydöntőben csap össze. Vas megyét Diaz, a Wellhello énekese képviselte a Sztár Futamon, míg a Nyugati Régiót Horváth Tamás rapper. Két játékban került megszervezésre a Megyék Csatája: a már említett League of Legendsben, és a Fifában. Fontos, hogy a versenyzők valóban magukénak érezzék a megyéjüket, így ténylegesen valamilyen helyi kötődéssel bíró játékosok vehetnek részt a küzdelemsorozatokban. Az Illés Akadémia Spirit mindkét bajnokságban indul, a cél természetesen az, hogy Vas megyét képviselve hódítsuk meg az országot. A LoL-küzdelmek megyei selejtezőjén már túl vagyunk, meg is nyertük azt – várjuk, hogy a második kvalifikáció győztesét megismerjük, és összecsaphassunk velük – amennyiben ott is nyerünk, akkor Vas megyét mi képviseljük.

Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Zala és Fejér megye Nyugatot; Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád és Heves megye, valamint Budapest Északot; Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye Keletet; míg Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megye pedig a déli országrészt reprezentálja.

A megyét képviselők tehát előbb a régiós címért küzdenek meg, hogy aztán maradjanak négyen, és eldöntsék, ki az ország legjobbja.