Csongi már törzsgárdatagnak számít

Csongi már törzsgárdatagnak számít

Nagy örömünkre, immáron hetedik alkalommal kapott meghívót az U16-os válogatott összetartására Papp Csongor. Tehetséges támadónk négy napot tölthetett kortársaival Telkiben.

Akárcsak a többi korosztálynál, az U16-osoknál is négynapos edzőtáborozásra invitálták a korcsoport legjobbjait. Ebbe az elit társaságba kapott meghívást Sándor György szövetségi edzőtől Papp Csongor. A 2005-ben született bal oldali támadónkat már hetedszer érte ez a megtiszteltetés.

Természetesen nagyon örültem a meghívásnak, mert ez egy visszajelzés a munkámmal, a mérkőzéseken nyújtott teljesítményemmel kapcsolatban. Az az üzenete, hogy nem szabad alább adni semmilyen területen, mert sokkal könnyebb kikerülni a korosztályos válogatottból, mint oda bekerülni. Most a programban főként edzések szerepeltek, melyeken leginkább a támadásokat gyakoroltuk. Zárásként pedig volt egy egymás közötti játék is

– fogalmazott Csongi, aki azt is elmondta, hogy legközelebb március elején találkoznak egymással az U16-os korcsoport legjobbjai. A későbbiekben majd edzőmérkőzések is lesznek, többek között Belgium és Románia ellen is. A fő cél az októberi Európa-bajnoki selejtezőkre való minél alaposabb felkészülés lesz.

Csongi az őszi szezon utolsó két mérkőzésére került fel hozzánk az U16-os korosztályban mutatott teljesítménye alapján és igazolta, hogy lehet rá számítani. Kiváló fizikai adottságokkal és remek bal lábbal rendelkező játékos, aki ezen képességeit jól használja a mérkőzéseken. Nem véletlenül kap rendszeres meghívót a korosztályos válogatottba. Természetesen neki is sok mindenben kell még fejlődnie, ilyen például az első érintések vagy a kombinatív játék készség. Azt gondolom, hogy egy intelligens személyről beszélünk, aki ezáltal kellően önkritikus magával szemben, tudja, hogy miben kell fejlődnie, ami az akadémián teljes mértékben biztosítva van neki. Ha fejlődése töretlen marad, szép jövő előtt állhat

– nyilatkozott Csongiról Sátori Barnabás, az Illés Akadémia U17-es csapatának vezetőedzője.

Nyitókép forrása: Páll Áron (www.mlsz.hu)