Csodás gólokat szerzett Szűcs János együttese

Csodás gólokat szerzett Szűcs János együttese

Hatig jutott az Illés Akadémia U13.

Illés Akadémia U13 – Király SE U13 6–0 (1–0, 1–0, 2–0, 2–0)
Illés Aka. U13:
Hajba – Németh B., Molnár B., Orbán, Szalma – Magadics, Lakatos, Módly – Szabó B. Cserék: Schepanski – Dörnyei, Reiber, Mihók, Angler B., Székely, Bock, Dobovánszky. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Szabó B. (7., 1–0), Módly (30., 2–0), Angler (43., 3–0), Mihók (53., 4–0), Dörnyei (67., 5–0; 79., 6–0)

Újraindult a kör, azaz az U13-as bajnokság Észak-nyugati csoportjában a 8. fordulót rendezik már. Az Illés Akadémia hazai környezetben lépett pályára, és a meccs elején egy rövid szakaszt leszámítva végig fölényben futballozott. A 7. percben Szalma Zétény ment el a bal szélén, lövésszerű beadása a hosszú oldalon a kapufáról vágódott a mezőnybe. Az első etap hajrájában Szalma Zétény szerzett labdát a középpályán, indította Szabó Botondot, aki 14 méterről nagy erővel a kapu bal felébe lőtt, 1–0. A 30. percben Mihók Martin fülelt le egy kirúgást, passzát Szabó Botond készítette le Módly Samunak, aki ballal kilőtte a vendégek kapujának jobb oldalát, 2–0.

Térfélcsere után tovább növeltük előnyünket: Mihók Martin lépett be a büntetőterületen belülre, lapos passza pedig a hosszú oldalon Anger Benettet találta meg, aki becsúszva juttatta a labdát a hálóba, 3–0. Az előkészítések után gólszerzésben is jeleskedett Mihók Martin: 11 méterről remekül lőtt az 53. percben a bal sarokba, 4–0. A 67. percben is érkezett a tökéletes Módly-előkészítés: a címzett Dörnyei Dávid volt, aki elszakadva védőjétől, laposan passzolt a kapuba, 5–0. A hajrában csodás rövidpasszos játék végén Szabó Botond átadását Dörnyei Dávid lőtte a kapuba, kialakítva a 6–0-s végeredményt.

A zöld-fehérek fölényben futballozva, kombinatív játékot bemutatva, teljesen megérdemelten győztek.

Kicsit álmosan indítottuk a meccset, nem voltak optimálisak a feltételek. A kezdeti ismerkedés után szép lassan visszatértünk ahhoz a játékhoz, amit én szeretnék viszontlátni a pályán. Összességében teljesen egyértelmű győzelmet arattunk: nem csak az eredmény, hanem a játék minősége tekintetében is. A térfélcsere után szebbnél szebb gólokat tudtunk szerezni, volt olyan, amelyik labdakihozatalból, 8-10 passzból, az ellenfelet teljesen átjátszva ziccerből született meg. Ahogy a jobban és a kevésbé jobban sikerült találkozókból, úgy ebből sem fogunk rendkívüli következtetéseket levonni. Azt gondolom, hogy a ránk jellemző stílus látszódott és működött is – érdemes dolgozni ezekkel a srácokkal

– nyilatkozta Szűcs János.