Csejtei-tripla, Mesterházy-dupla és góleső a fővárosban

Csejtei-tripla, Mesterházy-dupla és góleső a fővárosban

U19-es leányaink 6–5-ös, MTK elleni idegenbeli győzelemmel zárták a bajnoki alapszakasz küzdelmeit.

MTK Budapest U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 5–6 (2–4)
Illés Aka.-Viktória U19:
Kocsi P. (Bényei B., 56.) –  Németh Z. (Németh N., 46.), Szabó L. (Tóth B., 46.), Müller Zs. (Stadler K., 46.), Szabó F. – Kaszap K. (Gyócs-Németh C., 46.) – Gravencz G., Csejtei E. – Hécz Zs. – Mesterházy I., Csombor L. (Kleinert P., 46.) Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők:
Mesterházy I. (1., 0–1; 63., 3–6), Csejtei E. (13., 0–2; 37.,1–4; 61., 3–5), Szabó F. (32., 1–3)

Budapesti túra várt U19-es leánycsapatunkra, amely a hétközi, Ferencváros elleni 1–1-es döntetlen után ezúttal az MTK otthonában vizitált. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy valami hasonló kezdésről álmodhattunk, ugyanis Mesterházy Ivett révén már az 1. percben vezetést szereztünk, míg a 13. minutumban Csejtei Emília duplázta meg előnyünket (0–2). A jókora hidegzuhany után aztán a játékrész derekához közeledve Borzák Lilien egyre szűkítette az állást, mi viszont párosával lőttük a gólókat! A 32. percben Szabó Fanni állította vissza a kétgólos differenciát, majd Csejtei Emília duplázott, ez pedig azt jelentette, hogy 1–4 állt az eredményjelzőn. Közvetlenül a szünet előtt Borzák Lilien megszerezte csapata, s saját maga második találatát is, így aztán kétgólos előnnyel fordultunk a második felvonásra.

Nem adta olcsón a bőrét a budapesti alakulat, amely a 49. percben egy büntetőnek köszönhetően egy gólra zárkózott. Ez felpaprikázta a mieinket, majd ismét jött a Csejtei-Mesterházy duó, ám most a mérkőzés elejéhez képest fordított sorrendben: a 61.minutumban Csejtei Emi jegyzett mesterhármast, két minutummal később pedig Mesterházy Ivett „repetázott”, 6–3-ra vezettünk. Háromgólos hátrányban talán joggal jelenthetjük ki, hogy egy csapat sincs könnyű helyzetben, de a házigazda nem igazán törődött ezzel és Szabó Melissza, valamint Varga Boglárka találatainak köszönhetően úgy léphetett az utolsó szűk három percbe, hogy az Illés Akadémia 6–5-re vezetett. Ennél többre azonban már nem futotta a hazaiak erejéből, együttesünk így egygólos sikerrel és három ponttal a zsebében utazhat haza.

Nem olyan mérkőzést játszottunk, mint amilyet elterveztünk, de örülök a három pontnak és gratulálok a lányoknak az alapszakaszban elért helyezéshez. Ha a Ferencváros érvényesíti a papírformát, akkor egy ponttal fog minket megelőzni a tabellán, míg a harmadik Puskás Akadémia három egységgel lesz mögöttünk a rájátszás kezdetén, ahol hat kőkemény mérkőzés vár ránk. Ezeken szeretnénk minél jobb eredményt elérni és jó játékot mutatni. A hangsúlyt inkább utóbbira helyezném, mert úgy érzem, ez azért a mögöttünk lévő mérkőzéseken hagyott némi kívánnivalót maga után. Ennek ellenére természetesen le a kalappal a lányok előtt, még egyszer gratulálok nekik

– értékelt az alapszakasz utolsó összecsapása után Tebeli György vezetőedző.