Csehországba utazik az Illés Akadémia U16

Csehországba utazik az Illés Akadémia U16

Ratíškovice lesz a helyszíne a nemzetközi tornának.

Nagy örömmel fogadtuk tavaly, hogy hosszú-hosszú idő után ismét nemzetközi tornára utazhattunk: a pandémia sokáig megálljt parancsolt az effajta megmérettetéseknek. Aztán 2021 nyarán végre utazhatott az Illés Akadémia is: Csehországban szerepeltünk. Akkor a negyediken helyen zártak Németh Richárd tanítványai.

Idén július 23-án és 24-én játszanak a szombathelyi zöld-fehérek a dél-morvaországi Ondreje Voríska emléktornán (Memoriál Ondreje Voríska). A torna szervezője régi partnerünk, a cseh első osztályú, magyarhradisi (Uherské Hradiste) 1. FC Slovácko.

Sátori Barnabás és Körhöcz György csapata jövő pénteken, július 22-én utazik el. A tornán – a felvidéki Zsolna és Trencsén mellett – öt cseh csapat indul. A szervezők két négyes csoportot alakítottak ki, a találkozók helyszíne (ahogy tavaly is) Ratíškovice lesz. Szombaton (július 23-án) mi vívjuk a torna nyitómérkőzését a rendezőkkel, majd ebéd után a Baník Ostrava és az MSK Zilina ellen játszunk. Egy-egy mérkőzés 2X20 perc időtartamú a torna kiírása szerint. Vasárnap már a helyezések eldöntéséről szólnak a találkozók: a csoportok első helyezettjei a másik négyes másodikjával elődöntőt játszanak. A harmadik pozícióban végzők az ötödik, míg a negyedik helyen végzők a hetedik helyért mérkőznek meg.

A pontos program:

Július 23. (szombat)

10.20 1. FC Slovácko – Illés Akadémia
13.30 Baník Ostrava – Illés Akadémia
16.15 Illés Akadémia – MSK Zilina

Július 24. (vasárnap)

9.00    elődöntők
10.00  mérkőzés az 5-6., illetve a 7-8. helyért
11.15  bronzmérkőzés
12.15  döntő

13.00 Eredményhirdetés