A Haladás gálázott Bécsben

A Haladás gálázott Bécsben

Katari ellenféllel mérkőztek meg a vasiak.

Az ausztriában edzőtáborozó Haladás a mai napon Bécsbe ruccant át, ahol a katari Al-Ahli ellen szerepeltek a zöld-fehérek. Ritka eset, hogy Hali–Ahli-meccset játszanak… A dohai együttes a 7. helyen zárt az vb-rendező ország 2021/2022-es bajnokságában, és ugyanúgy augusztus 1-jén kezdi meg a következő szezont, mint a Haladás. Két iráni, egy jordániai és egy montenegrói válogatott van a keretükben, így komoly erőpróba volt ez a vasiak számára.

Az Anker Arénában a Verpecz – Nyíri, Csató, Devecseri, Doktorics – Nagy R., Hursán, Derekas, Horváth R. – Lencse, Taipi összeállítású tizeneggyel vonult ki a szombathelyi együttes, azaz a kezdőben Nyíri Vince, Doktorics Áron és Horváth Rajmund személyében három Illés Akadémia-nevelés szerepelt. Németh Szabolcs együttese a 12. percben jutott előnyhöz: Derekas Zoltán találata jelentette a meccs első gólját, a gólpassz pedig a bal oldalon remekül ellépő Horváth Rajmund érdeme.

A mieink irányították a játékot a szünet után is, ebben a periódusban korábbi növendékeink közül Rácz Barnabás, Bolla Gergő, Tóth Máté és Simut Mario Lucas játszottak. Rácz Barnabás kétszer is remek helyzetbe hozta Bartusz Dánielt, ám a támadó mindkét alkalommal peches volt, a kapufa mentett. Az utolsó félóra aboszolút a Halié volt: a ma szerződtetett Derekas Zoltán még kétszer talált be, míg a próbajátékon lévő észak-macedón Alban Taipi – a Rapid Wien II. után – a katariaknak is beköszönt, így a Haladás magabiztosan, 4–0-ra győzött.

A vasiak edzőtábora folytatódik: szombaton a szaúd-arábiai Al-Sadd lesz Bolla Gergőék ellenfele.