Katona István első találatát szerezte az NB II-ben!

Katona István első találatát szerezte az NB II-ben!

A Haladás 9 Illés Akadémia-növendékkel a soraiban kezdett!

Pécsre utazott a Szombathelyi Haladás: a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a Mecsekalján szerepeltek a vasiak. Alekszandar Jovics a Pálfi – Nyíri, Jagodics, Ene, Bolla – Szakály, Jancsó – Horváth R., Rácz, Mohos – Katona összeállítású csapatot küldte pályára. Mindez azt jelentette, hogy az Illés Akadémia növendékei közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Bolla Gergő, Szakály Attila, Jancsó András, Horváth Rajmund, Rácz Barnabás, Mohos Barnabás és Katona István kezdtek. A kispadon – többek között – Frák Marcell, Horváth Arnold és Szijjártó Ármin vártak bevetésre. A hazaiaknál is volt két korábbi Illéses: Tóth-Gábor Kristóf a kezdőcsapatban kapott helyet, Szeles Tamás pedig a cserék között.

Kiegyenlített volt az első játékrész, tulajdonképpen a semmiből szerzett vezetést a hazai csapat a 19. percben. A Haladás ezután is igyekezett építeni a támadásait, és a 41. percben a kísérleteket siker koronázta. A bal szélről sok passzal jutottunk előre, majd középen Rácz Barnabás átforgatta a játékot jobbra Nyíri Vincének. Ő belépett a 16-oson belülre, becsapta a védőjét azzal, hogy a bal lábára cselezett, majd lőtt. Az ötösön áll pécsi bekkről levágódott a labda, éppen Katona István elé, aki 6 méterről jobbal a léc alá bombázott, 1–1! Ez volt a 17 éves támadó első találata az NB II-ben!

A szünet után 11-re nőtt a pályán lévő ex-Illésesek száma, Szeles Tamás is beállt a pécsieknél. Negyedórán át nálunk volt többet a labda, Horváth Rajmund lövésénél szisszenhettünk fel. A piros-feketéknek lett egyre sürgetőbb a dolog, áttevődött a játék a mi térfelünkre. A 86. percben egy 7 méteres kísérletnél Pálfi Donát már verve, de a balról visszafutó Bolla Gergő a kapu torkából kibólintotta a labdát. Maradt az 1–1, így a vasiak 11. döntetlenükkel egy pontot elhoztak Baranyából.