Csak kapufáig jutottunk

Csak kapufáig jutottunk

Nem született gól az U17-esek találkozóján.

Illés Akadémia U17 – Gyirmót U17 0–0
Illés Aka. U17: Olasz – Mozsár, Halász, Kovács B., Nagy H. (Szemes, 46.) – Zsédely (Szvoboda, 46.), Nagy B., Bolla (Bonyhárd, 93.), Mohos – Ötvös (Mayer, 76.), Udvardi (Pruska, 84.). Vezetőedző: Kovács László.

Az első, igazi hidegben megvívott őszi meccs volt az Illés Akadémia–Gyirmót-találkozó. Annak ellenére, hogy nagy gólhelyzetet nem láthattunk az első félórában, nem volt unalmas a meccs. A középpályát igyekezett uralni mindkét csapat, amiből a vendégek szögletig, mi pedig oldalszabadrúgásokig jutottunk – ez utóbbiak közül Mohos Barnabásé volt a legveszélyesebb, a rövidet célozta meg, de védett a gyirmóti hálóőr. Aztán a félidő hajrájában három lehetőségük is volt a vendégeknek, de vagy nem találtak kaput, vagy Olasz Barnabás volt a helyén.

Fordulás után aktívabb lett a csapatunk. Egy szép akció végén Mohos lövését mentették üggyel-bajjal szögletre a vendégek – a kornert pedig Udvardi Ádám adta be, de a Nagy Benjáminról levágódó labdát a mezőnybe vágta a gyirmóti belső védő. Az 58. percben 33 méterről rúghattunk szabadrúgást Mohos a bal alsót célozta meg, ám odaért a vendégkapus. Egy perc múlva egy, a védők mögé belőtt labdát Udvardi Ádám félfordulatból lőtt kapura, a labda pedig a felső léce csattant. A 79. percben egy 23 méteres szabadrúgásnál Olasz védett nagyot – ez volt az első gyirmóti lehetőség ebben a játékrészben. Az utolsó pillanatokban is volt helyzetünk, Szvoboda Dániel 17 méteres lövése centikkel ment mellé.

Próbálkoztunk, de a mai napon nem sikerült betalálnunk – igaz, emellett mindig ügyeltünk arra, hogy hátul se legyen probléma. Kilenc forduló után 13 ponttal az ötödik helyen áll a csapatunk.

Úgy gondolom, hogy a játékot illetően két hasonló képességű csapat találkozott ezen a napon. A mi futballunk a második félidőben jutott érvényre, de nem voltunk elég élesek ahhoz, hogy a magunk javára döntsük el a három pont sorsát. Az első játékrészben nem voltunk veszélyesek a kapura, szünet után azonban ezen a területen jobban teljesítettünk: ráerőltettük akaratunkat az ellenfélre, ez helyzetekben meg is mutatkozott, ám az i-re a pontot nem tudtuk feltenni – mindeközben fel kellett arra is készülnünk, hogy a Gyirmót kontratámadásait kontrolláljuk. Ma nem tudtunk gólt szerezni, de bízom abban, hogy ennek a döntetlennek is lesz jelentősége az elszámolásnál

– értékelte a látottakat Kovács László.