Csak így tovább, srácok!

Csak így tovább, srácok!

Határozottan jól teljesítettek akadémistáink az U17-es válogatottban. Katona István három meccsen három gólt szerzett, míg Kopácsi Áron kétszer lépett pályára.

A negyvenegyedik alkalommal megrendezett Telki Kupa küzdelmeivel kezdte meg a felkészülést a 2023-as hazai rendezésű Európa-bajnokságra a magyar U17-es labdarúgó-válogatott. A megmérettetés előtt öt napot töltött együtt a bő keret, és ezt követően szűkítette le a létszámot a Belvon Attila vezette szakmai stáb. Szerencsére az Illés Akadémiát képviselő Kopácsi Áron és Katona István is bekerült az erőpróbán résztvevő együttesbe.

Kemény volt az első időszak, mert mindenki be akart kerülni a szűkített keretbe. Természetesen voltak olyan alapemberek, akiknél eléggé egyértelmű volt a dolog. Nekünk viszont alaposan meg kellett harcolnunk ezért. Számunkra kifejezetten nagy előny volt, hogy Pistivel tudtuk egymást támogatni. Egyértelmű, hogy egy szobában laktunk és mindent megbeszéltünk egymással. Örültünk, amikor kiderült, hogy mindketten szerepelhetünk a Telki Kupán

– emlékezett vissza a felvezető időszakra „Kopa”.

A tornán végül Katona Pisti mindhárom alkalommal a kezdőcsapat tagjaként kapott lehetőséget. Ezt pedig alaposan meg is hálálta, ugyanis három találattal a nemzetközi viadal társgólkirálya lett. Ez annak tudatában nem is csoda, hogy az első mérkőzésen szűk fél óra alatt kétszer zörgette meg az izlandiak hálóját: először fejjel, majd lábbal köszönt be az északiaknak.

Nem számítottam ennyire jó bemutatkozásra. Már annak is örültem, hogy mindhárom meccsen kezdőként léphettem pályára. Persze a három gól is boldoggá tett. Komoly önbizalmat adott, hogy az izlandiak ellen szinte az első labdaérintéseimből két találatot tudtam elérni. Nem volt nehéz dolgom, mert olyan labdákat kaptam, amiket nem lehetett elhibázni. Az egyiket a fejemre, a másikat pedig a lábamra varázsolták a társak. Úgy érzem, hogy a tornán szerzett három gól jó debütálásnak számít. Nagyon kemény meccsek voltak, nagyokat kellett küzdenem a belső védőkkel. Örülnék annak, ha a szövetségi edző a továbbiakban is számítani rám, de azért talán ezt már ki is érdemeltem

– fogalmazott Pisti, aki összesen mintegy 190 percet töltött pályán a három mérkőzésen.

Kopácsi Áron a horvátok és az izlandiak ellen kapott lehetőséget. Majd egy órán át erősítette a Telki Kupát végül két győzelemmel és egy döntetlennel megnyerő magyar válogatottat.

Nagyon élveztem azt, hogy a válogatottban szerepelhettem. Megpróbáltam felszabadultan játszani. Nagyon kemény, gyors volt a játék. Nem lehetett a labdát dajkálni, mert az ellenfél azonnal „ledurrantott”. Úgy érzem, hogy akár többet is kihozhattam volna magamból, de a szakmai stáb megfelelőnek tartotta a teljesítményemet. Vegyes érzelmeim vannak a folytatást illetőleg. Úgy gondolom, hogy a Pistinek minimum 80, míg nekem 50 százalék az esélyem arra, hogy legközelebb is meghívást kapjak a válogatottba

– zárta szavait Áron.

A tervek szerint az U17-es nemzeti csapatunk szeptemberben kétszer mérkőzik majd meg a görög korosztályos válogatottal. Remélhetőleg Katona Istvánnal és Kopácsi Áronnal a soraiban.