Csak egy lesgólig jutottak U15-öseink

Csak egy lesgólig jutottak U15-öseink

Mindkét félidőben egyszer-egyszer találtak be a kapunkba az angyalföldiek, így a Vasas végül 2–0-ra nyerte meg a műfüvön rendezett összecsapást.

Vasas Kubala Akadémia U15 – Illés Akadémia U15 2–0 (1–0)
Illés Aka. U15.:
Őri K. – Szilvási (Kiss B., 62.), Tasnádi Á., Krone, Hende (Molnár L., 41.)  – Szücs (Sági, 41.),  Söptei, Meskó – Virág (Szele, 62.), Klement (Tóth E., 41.), Sipos-Kiss (Markó, 69.). Vezetőedző: Németh Richárd.

A sérülések miatt alaposan át kellett alakítania az U15-ös csapatunk védelmét a Németh Richárd és Varga Roland alkotta szakmai stábnak, ám ez nem magyarázat arra, hogy eléggé enerváltan és bátortalanul kezdtek a mieink. Az ellenfél viszont nem bonyolította túl a játékot: hosszan felívelt labdákkal operálva türelmesen vártak a hibáinkra. Ez pedig be is jött nekik, ugyanis a 18. percben Szalai Ákos góljával sikerült is a vezetést megszerezniük. Akadémistáink a folytatásban sem igen találtak a ritmust, csupán közvetlenül a szünet előtt látszott, hogy „ébredeznek” fiataljaink.

A félidőben Németh Richárdék három cserével próbálták más mederbe terelni a történéseket és ez nagyjából sikeredett is. Több lehetőségünk is adódott az egyenlítésre, és Sipos-Kiss Dániel révén meg is zörgettük a hazaiak hálóját, ám a játékvezető lesállás miatt nem adta meg a szabályosnak tűnő találatunkat. Az 59. percben aztán jött egy újabb angyalföldi ellencsapás, melynek végén Wébel Máté alakította 2–0-ra az eredményt. A végjátékban ugyan próbálkoztak becsületesen fiataljaink, de a műfüvön sok hiba csúszott a játékunkba és így maradt a 2–0-s vereség.

Nincs okunk szégyenkezni. Végig próbáltuk a játékunkat játszani, de csupán a második félidőre éreztünk erre rá. Annak is főként a hajrájában. Sajnos ez most eredménnyel nem párosult. Az ellenfélnek viszont bejött az a direkt futball, amit választott. Amúgy érettebbek, erősebbek is voltak, mint a mieink. Dolgozunk tovább, nem hajtjuk le a fejünket. Folytatjuk azt, amit korábban elkezdtünk

– tekintett már picit előre is Németh Richárd vezetőedző.