Büszkék és bizakodóak lehetünk

Büszkék és bizakodóak lehetünk

A két akadémiai együttes meccsét a fizikálisan erős, magas játékosokból álló Honvéd nyerte meg.

Illés Akadémia U15 – Honvéd-MFA U15 1–5 (1–2)
Illés Aka. U15:
Rapali – Angler (Bogdán, 54.), Hányi D., Szakály (Mórocz, 21.), Csonka – Börczi, Sánta, Mihály – Horváth Á. (Laczó, 56.), Szabó B., Kiss-Szécsényi (Grádvohl, 54.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerző: Szabó B. (27., 1–1)

Aktívan kezdte a mérkőzést mindkét csapat, amiből a Honvéd jött ki jobban: a 10. percben egy fejesgóllal előnybe is tudtak kerülni a fővárosiak. Ők a párharcokra, az előre vágott labdákra hegyezték ki a játékot, mi szerettük volna építeni a futballt, ez utóbbi pedig eredményre is vezetett. A vendégtalálatra negyedóra múlva jött el az egyenlítés: Sánta Richárd remek cselek után lépett be a bal szélen a 16-oson belülre, majd a második hullámban lévő Szabó Botond elé tálalt, aki 14 méterről a kapu közepébe passzolt laposan, 1–1! Sajnos a félidő hajrájában ismét a vendégek találtak be: egy szabadrúgás után ők szedték össze a kipattanót, amit a 16-oson belülre visszaemeltek, az akció végén pedig nem tudta védeni a 10 méteres lövést Rapali Zsombor, 1–2.

A szünet után is változatosan folyt a játék, azonban itt egy darabig a kapuk nem forogtak veszélyben. Aztán egy védők mögé belőtt labda után a Honvéd tudott eredményes lenni, 1–3. Sőt, egy szöglet utáni kipattanóból is betaláltak a vendégek, úgy tűnt, ezzel el is dőlt a három pont sorsa. A találkozón négyszer is kényszerűségből cserélt Szűcs János vezetőedző, sőt, az utolsó 16 percet – további cserelehetőség híján – emberhátrányban játszotta le az Illés Akadémia U15. A hajrában ismét a piros-feketék szereztek gólt, így végül 5–1-re nyerték meg a találkozót.

Függetlenül az eredménytől abszolút büszke vagyok a srácokra! Az én csapatom focizni akart, próbáltunk presszingelni, voltak kreatív és kombinatív támadásaink – többek között az egyenlítést eredményező gól is. A vendégek abszolút a fizikális erejükből adódó fölényükkel érvényesültek, indításokkal operáltak, védők mögé belőtt labdákkal. Az én csapatomban láttam futballistákat – hiszem, hogy ez két év múlva már ki fog egyenlítődni. Nem lehetek elégedett azzal, hogy öt gólt is kaptunk – ezekre jobban fel kell készülnünk. Pozitívum, hogy sok-sok olyan dolgot láttam, ami visszaköszön a gyakoroltakból. Az a presszing, az az intenzív futball, amit főként az első játékrészben bemutattunk, bizakodásra okot – mindezt úgy, hogy fizikálisan rendkívül erős csapattal szemben láttattuk mindezt, ráadásul négyszer is sérülés miatt voltam kénytelen cserélni

– mondta Szűcs János vezetőedző.