Az U14-esek egy pillanatra sem adták fel

Az U14-esek egy pillanatra sem adták fel

Nagy László csapata kikapott a Vasastól.

Illés Akadémia U14 – Vasas Kubala Akadémia U14 2–5 (0–4)
Illés Aka. U14:
Schepanski – Bock, Orbán (Dobovánszky, 41.), Fonnyadt, Takács Á. – Magadics, Németh B. (Székely, 41.), Szalma – Szakács (Bujdos, 41.), Mihók (Reiber, 55.), Ládonyi. Vezetőedző: Nagy László.
Gólszerző: Ládonyi (79., 1–5; 80., 2–5)

Kiegyenlítetten indult a találkozó, mégis a 7. percben az angyalföldiek szerezték meg a vezetést. Aztán áttevődött a játék a Vasas térfelére: akcióból, átlövésből, szabadrúgásból is veszélyeztettünk. Ezek egyikéből sem lett gól, miközben a másik oldalon egy kontra végén megint betaláltak a piros-kékek, 0–2. A 34. percben egy erősen lesgyanús szituációból is Vasas-gól született, így háromgólosra duzzadt a vendégelőny, sőt, még ebben a félidőben egy ide-oda pattogó labda után megszületett a negyedik találat is.

Hajtottunk előre legalább a becsületgólunkért: volt lehetőségünk akcióból és szabadrúgásból is, de nem sikerült betalálnunk. A hajrában aztán a Vasas talált be ismét – ám mi még ekkor sem adtuk fel. Egy perccel a meccs vége előtt egy szép beadást követően Ládonyi Bálint volt eredményes, míg az utolsó pillanatokban ugyanő egyéni akció végén is betalált, így 5–2-re veszítettük el a mérkőzést.

Négy stabil kezdőjátékosom hiányzott ma – ettől függetlenül az első félidőben indiszponáltak és bátortalanok voltunk. Mindenki a másiktól várta a jó megoldást. Remek játékerőt képvisel a Vasas, de nincsen ilyen differencia a két együttes között. Szünet után feljavultunk: ez köszönhető mind a cseréknek, mind a szerkezeti változtatásoknak is. Taktikailag én is hibát követtem el a formáció kezdeti megválasztásával, emellett sajnos ma a gyerekek mentálisan sem voltak a topon. Fásultságot is éreztem rajtunk, így a Vasas megérdemelten győzött. A második félidőre azonban lehet alapozni. Vártam volna azt, hogy az eddig kevesebb lehetőséget kapók élnek a mai játékpercekkel. Sajnálatos módon az élet úgy hozta, hogy ezzel a találkozóval elbúcsúzom a klubtól. Nagyon szerettem az Illés Akadémián dolgozni, köszönöm minden kollégámnak a közös munkát, kiemelten Bakos Roland szakmai igazgatóét. Nehéz szívvel hagyom itt a srácokat, ez a korosztály egyértelműen a jövő csapat lehet

– mondta a mérkőzést követően Nagy László.