Háromszor válaszoltunk a bekapott gólra

Háromszor válaszoltunk a bekapott gólra

Horváth András és Fazekas Norbert csapata a Diósgyőr ellen győzött.

Illés Akadémia U19 – Diósgyőri VTK U19 3–1 (1–1)
Illés Aka. U19:
Molnár-Végh – Kopácsi B. (Bolla B., 69.), Stefanich, Csörnyei, Stifter – Bonyhárd, Smeringa, Horváth A. (Mozsár, 46.; Baján, 69.) – Bonchis (Őri B., 92.), Katona, Lehel (Abért O., 88.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Katona (28., 1–1), Bonyhárd (49., 2–1), Lehel (83., 3–1)

Első hazai találkozóján az Illés Akadémia U19 a Diósgyőrt látta vendégül. Az első helyzet a mieink előtt adódott: Katona István külsővel indította Horváth Arnoldot, akinek lövésénél bravúrral védett a diósgyőri kapus. A 13. percben a vendégek jutottak előnyhöz. A szögletük után a hosszú oldalról visszatették a labdát a jobb szélre, az onnan érkező beadást pedig a center az ötösről a bal felső sarokba fejelte, 0–1. Negyedóra múlva egyenlítettünk: Molnár-Végh Marcelltől indult a játékunk felépítése, aztán egy balszélen kivitelezett Lehel Roland–Horváth Arnold–Lehel Roland-összjáték után utóbbi ugratta ki Katona Istvánt, aki 14 méterről jobbal a bal felsőbe emelt, 1–1.

Négy perc telt el a szünet után, amikor megfordítottuk az eredményt. Egy remek indítás után a csereként beálló Mozsár Dávid okos visszagurítását még blokkolták a miskolci bekkek, ám a „második labdát” összeszedte Bonyhárd Attila és 12 méterről a hosszú sarokba passzolta, 2–1.

A 83. percben lezártuk a mérkőzést: a bal oldalon a saját védőzónánkban szereztünk labdát, amit Bonyhárd Attila remekül tálalt az akciót a bal szélen kísérő Lehel Roland elé, aki 15 méterről a rárontó kapus alatt a háló közepébe lőtt laposan, 3–1.

Már maga a keret összeállítása is komoly feladat volt, így tartottam egy kicsit a találkozótól. A mérkőzés képe alapján ez alaptalan volt! Fegyelmezettek voltak a srácok, jól hajtották végre a feladatukat. Helyenként kombinatívan futballoztunk, szép akciókat vezettünk. Kihasználtuk az ellenfél könnyelműségét: próbáltak játszani, ám a mi fegyelmezett védekezésünkkel nem tudtak mit kezdeni. Ráadásul a második játékrészre kijavítottuk azokat a védekezésbeli hibáinkat, amiket korábban elkövettünk, így hátul abszolút jól néztünk ki

– mondta a találkozót követően Horváth András vezetőedző.