Büntető helyett piros lapot kaptunk

Büntető helyett piros lapot kaptunk

A mérkőzés 26. percében szinte mindenki úgy látta, hogy 11-est érően szabálytalankodtak a vendégek Mohos Barnabással szemben, a játékvezető viszont „műesésért” sárga lapot adott a játékosunknak, és mivel neki ez volt a második ilyen figyelmeztetése, a kiállítás sorsára jutott.

Illés Akadémia U17 – Puskás Akadémia FC U17 0–1 (0–0)
Illés Aka. U17.:
Olasz – Mozsár, Nagy B., Kovács B. (Frák, 60.), Szemes (Nagy H., 82.) – Szvoboda, Bolla B., Mohos, Zsédely (Mayer G., 46.) – Udvardi (Pruska, 60.), Ötvös (Nagy Zs., 65.) Vezetőedző: Kovács László.

Kifejezetten kemény, férfias játékkal kezdtek a csapatok. Ugyan az első negyedórában a kapuk nem forogtak veszélyben, de minden egyes labdáért komoly csata zajlott a pályán. Aztán a 16. percben Szemes Bálint átadása után Mohos Barnabás eresztett el egy életerős löketet, de a vendégek kapusa magabiztosan védett. Nem sokkal később a Puskás lőhetett 20 méterről szabadrúgást, de Olasz Barnabás szépen hárított. A 26. percben aztán sok minden eldőlt: a 16-oson belül a vendégek csak „elütni” tudták a kiugró Mohos Barnabást, ám a játékvezető a jogosnak tűnő 11-es helyett „műesésért” sárga lapot adott a játékosunknak, s mivel neki ez már a második volt, villant a piros is.  A kiállítás után egyértelműen fölénybe kerültek a felcsútiak, akik a 40.  percben kis híján megszerezték a vezetést, de Olasz Barni újfent nagyot védett.

A második félidő viszont Puskás-találattal kezdődött: egy balról érkező szöglet után röviden szabadítottunk fel és Kern Martin 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Ezt követően több nagy helyzet is adódott a vendégek előtt, de ezeket nem tudták gólra váltani. A 75. percben viszont majdnem egyenlítettünk, de Pruska Dániel szép fejese elzúgott a kapu mellett. A mérkőzés hajrájában Kovács László és Nagy József tanítványai ugyan mindent megpróbáltak a pontszerzés érdekében, de a gólhoz ismét a vendégek jártak közelebb, akik Orbán Kolos révén a kapufát találták telibe. Így viszont maradt az 1–0-s Puskás-siker.

Nehéz ilyenkor bármit is mondani. Úgy gondolom, hogy nagyon jól kezdte mindkét csapat a meccset, kár, hogy egy olyan szituáció végén kerültünk emberhátrányba, ami után inkább 1–0-ra kellett volna vezetnünk. Tíz emberrel pedig nem egyszerű 60-70 percen át egy olyan jó csapat ellen játszani, mint a Puskás. Le a kalappal a srácok előtt, mert így is küzdöttek becsületesen. Mindent beletettek, amit tudtak. Az összkép alapján nagyon sajnálom, hogy „belenyúltak” a meccsbe. Kár érte, de hát ilyen a foci

fogalmazott a mérkőzés lefújása után Kovács László vezetőedző.