Budaörsön szakadt meg a Hali rossz szériája

Budaörsön szakadt meg a Hali rossz szériája

Doktorics Áron gólja három pontot ért.

A kéthetes válogatott szünetet követően folytatódott a Merkantil Bank Liga küzdelemsorozata. A 30. forduló zöld-fehér derbijén Budaörsre látogatott a Szombathelyi Haladás. Németh Szabolcs a Rózsa – Kállai K., Csató, Németh M., Bosnjak – Kiss B., Holdampf, Tóth Máté, Doktorics – Tóth Milán, Tóth-Gábor összetételű csapatot küldte pályára. Mindez azt jelentette, hogy Rózsa Dániel, az Illés Akadémia kapusedzője mellett Kállai Kevin, Kiss Bence, Tóth Máté, Doktorics Áron, Tóth Milán és Tóth-Gábor Kristóf képviselte korábbi növendékeinket. A padon – többek között – Pataki Márk, Szekér Ádám és Tarján Patrik vártak bevetésre.

Egyértelmű volt a Haladás fölénye a kiesés ellen menekülő Budaörs otthonában. Elsősorban távoli lövésekkel operáltunk, ám vagy a blokk, vagy a hazai kapusa volt a végállomás. Egyszer Tóth-Gábor Kristóf tűnt el gyanús körülmények között a 16-oson belül, majd ugyanő került helyzetbe, azonban kisodródott, így centikkel a jobb alsó sarok mellé lőtt.

A második félidőben is a Haladás irányította a játékot, de helyzetet nem sikerül kidolgozniuk a vasiaknak. Lövésekkel próbálkoztunk ebben a periódusban is, volt veszélyesnek tűnő szögletünk is, ám gól sokáig nem. Aztán a 81. percben Kiss Bence labdájával Doktorics Áron jobbról húzott befelé a 16-os vonalával párhuzamosan, majd középről úgy lőtt a jobb felső sarokba, hogy egy védő is beleért a labdába, 0–1.

A hátralévő időben is inkább nálunk volt a labda, ha kellett rutinosan megtartottuk, ha kellett szögletet, bedobást vagy szabadrúgást harcoltunk ki.

A meccs összképe alapján teljesen megérdemelten győzött a szombathelyi csapat.