A segítségnyújtás széles spektruma

A segítségnyújtás széles spektruma

Rendkívül komoly az összefogás az Illés Akadémia által befogadott ukrán gyerekeket illetően.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk: 56 gyermek és 4 kísérő érkezett Ukrajnából Szombathelyre. Az ő sorsukat egyengeti ebben a nagyon nehéz időszakban nap mint nap az Illés Akadémia. A Dnyipróból, Kijevből és Zaporizzsjából származó gyerekek szállása a Vépi Mezőgazdasági Technikum kollégiumában van, emellett minden étkezésükről és edzéslehetőségeik biztosításáról, valamint szállításukról is az Illés Akadémia gondoskodik.

Érkeztek és érkeznek is folyamatosan a felajánlások. A friss gyümölcs és zöldség, a dobozos üdítők, és szörpök, illetve az édesség teszi még változatosabbá a főétkezések közötti időszakot, illetve ruhaneműk felajánlásával van lehetőségünk segíteni a fiúknak. A szombathelyi vállalkozások is kiveszik a részüket a gyerekek támogatásából: a Hollán Ernő utcában található, mobiltelefonok szervizelésével foglalkozó cég az egyik kísérő készülékének megjavításában vállalt elévülhetetlen szerepet.

A helyi vállalkozások részéről szívesen fogadnánk újabb felajánlást: a negyedik hete nálunk lévő fiúk részére fodrászokat keresünk, akiknek van lehetőségük arra, hogy munkájuk révén járuljanak hozzá a háború elől menekültek segítéséről. Kérjük, hogy felajánlásaikkal Tripon Zsanett igazgatói asszisztenst keressék a 06/30/563-2280-as telefonszámon.