Rangadót nyerve állt az élre U19-es csapatunk

Rangadót nyerve állt az élre U19-es csapatunk

U19-es csapatunk Győrben, fordulatos mérkőzésen aratott győzelmet és átvette a vezetést a legidősebb korosztály akadémiai bajnokságában.

ETO FC Győr U19 – Illés Akadémia-Viktória U19 1–3 (1–1)
Illés Aka.-Viktória U19:
Csapó Zs. – Németh M., Rugovics B., Hajba J., Németh Zs. P. – Nagy D., Pálfy B. (Szabó L., 35.), Csizmadia Zs. (Simon F., 78.), Varró V. – Feketevízi T. (Kaszap K., 70.), Kiss-Lantos H. Vezetőedző: Tebeli György.
Gólszerzők: Varró V. (37., 1–1), Kiss-Lantos H. (54., 1–2), Németh Zs. P. (86., 1–3)

A hatalmas szélben az ezúttal fehér mezben játszó csapatunk nehezen lendült játékba, az első, szűk negyedórára inkább a győriek fölénye jellemző. Sokszor megemeltük a labdát, dadogott a játékunk. A hazaiak Győri Kíra révén a vezetést is meg tudták szerezni, a folytatásban azonban egyre jobban futballozott csapatunk és ha ebben a periódusban még nem is tudtak lányaink dominálni, Varró Veronika bombájával még a szünet előtt sikerült egyenlíteni.

A második játékrészben viszont szinte a kezdősípszótól a lefújásig az Illés Akadémia-Viktória csapata játszott fölényben és ebben a negyvenöt percben két szép, a mérkőzést eldöntő gólt is sikerült rúgni. Előbb Kiss-Lantos Hanna az alapvonal közeléből, nagyon éles szögből vágta a hosszú felsősarokba a labdát, majd Németh Zsófia Peónia is bevette Borók Dorina kapuját.

Az időjárás nagyban befolyásolta a mérkőzés képét. Az erős, helyenként viharos szél az első félidőben nekünk jelentett nehézséget, a szünet után viszont már minket támogatott. Ezen a találkozón minőségben jobbak voltunk ellenfelünknél, ez a második félidőben gólokban is megmutatkozott, illetve gyakorlatilag a saját térfelén tudtuk tartani az ETO-t. Örülök, hogy annak ellenére, hogy nehezen indult a mérkőzés, a lányok végig bíztak magukban, meg tudták fordítani a meccset és a tabella élére álltunk

– értékelt Tebeli György vezetőedző.