Bronzérmet szerzett Belgiumban az Illés Akadémia Spirit

Bronzérmet szerzett Belgiumban az Illés Akadémia Spirit

Kiváló főpróba volt ez a magyar bajnoki rajt előtt.

Belgiumba utazott az Illés Akadémia Spirit Rainbow 6: Siege-csapata. A srácok programja csütörtökön kezdődött egy szombathelyi médianappal, valamint utazás előtti felkészüléssel, csapatépítéssel. Az alvásra azonban nem volt sok idő, hiszen pénteken hajnali kettőkor szakosztályvezetőjükkel egyetemben elindultak a Liszt Ferenc reptérre, hogy a 6:00-ás géphez időben odaérjenek. Épségben megérkeztek pénteken Charleroiba: az esti regisztrációt és konfigolást is sikeresen vették a fiúk, majd nyugovóra tértek, hiszen a verseny szombaton reggel kezdődött is. Az egész szombati nap a csoportkörökről és a playoff első szakaszáról szólt, hogy végül a legjobb három csapat maradjon csak. Az első versenynap számunkra nagyon-nagyon jól sikerült, hiszen a csapatunk egyetlen veszített map nélkül (!) jutott a felső ági döntőbe és várhatta a vasárnapot. Innen kezdődött az izgalom, hiszen top 3-ba jutott a csapat, azonban ha már kimentünk, nyerni, harcolni szerettünk volna, főleg a csodás – egyben maratoni, hiszen 15 órán keresztül zajló – szombati teljesítmény után.

Sajnos másnap aztán a Make Your Destiny csapata felülkerekedett rajtunk és 2–0-s összesítéssel ők jutottak a végső döntőbe. Mi még odaérhettünk, csak az alsó ágon lévő Team Start-ot kellett volna megverni, azonban sajnos ez sem sikerült, itt egy mérkőzéssel 7–4-re kaptunk ki, ezzel két ütközet alatt leromboltuk a szépen felépített teljesítményt. Szombaton 12/12 győzelmet arattunk a mapokat tekintve, míg vasárnap sajnos 3/0… Ezzel összesítésben a harmadik helyezést értük el, ami egyébként nagyon szép eredmény, hiszen majd’ félszáz csapat indult a versenyen.

Az egész esemény, a szervezés, rendkívül profi volt, a belga kollégákon látszott, hogy nem az első ilyen magas szintű versenyt rendezik. Számunkra jó főpróba volt ez a magyar bajnoki rajt előtt. Éremmel térünk haza külföldről, ami mindenképp egy szép teljesítmény!

 

FIFA 23-as esportolónk, Kelemen Berti is a virtuális gyepre lépett: ahogy korábban már beszámoltunk, ő már a playoff elődöntőjébe került. Az ellenfele hazánk jelenlegi egyik legjobb FIFA játékosa, Szoboszlai Dominik esportcsapatának a DomiNation Esportnak a versenyzője, Benya volt. Vele egyébként az alapszakaszban döntetlent játszott Berti, szóval itt is ki-ki meccsre lehetett számítani, és ha győzelmet arat, akkor kvalifikálja magát az őszi INVITATIONAL FIFA versenyre, mely a legjobbak legjobbjai között dönti el a „Magyarország Legjobb FIFA Játékosa” címet.

A mérkőzés azonban korántsem úgy sikerült, ahogy azt mi vártuk. A felső ágon egyből ki is kapott Berti, méghozzá döntetlen rendes játékidő után egy aranygóllal. Mondani se kell, hogy a mentális teher nagyobbra nőtt a fiatal FIFA-titánban. Alsó ágon a DVSC játékosa, Grisly volt az ellenfele, akit alapszakaszban 8–2-re sikerült legyőzni. Ez a meccs teljesen más volt azonban. Csak nőtt és nőtt Bertiben a frusztráció a nagy teher miatt, ahogy mentünk előre a 90 perc során. És esélyesként egyre csak támadott az IAS játékos, azonban végül kikapott és így nem jutott tovább. Lehetősége azonban maradt az INVITATIONAL versenyre, méghozzá a következő áprilisi MASTERS szezonban kvalifikálhatja majd magát.

Az április egyébként a CHALLENGERS FIFA szezon indulása miatt is izgalmas, ahol két versenyzővel indulunk neki. Hogy Balu mellett ki a másik, az kiderül hamarosan…