Bronzérmet szerzett az Illés Akadémia U10

Bronzérmet szerzett az Illés Akadémia U10

Az év első tornáján, a Futballáb Trophyn szerepeltek a gyerekek, a harmadik helyen zártak.

A Komárom-Esztergom megyei Tarjánban kezdte meg a 2022-es évet az Illés Akadémia U10-es korosztálya. Biegner Dániel keretéből ketten: Gurzó Miklós és Török Balázs hiányoztak, így a teremtornán Sóvári Dávid – Németh Levente, Varga Vince Lőrinc, Novák Bence, Pető-Takács Botond, Jáger Noel, Fazekas Brúnó, Német Ádám, Rajtosics Marcell összetételben játszottunk. Az Ikarus BSE ellen 5–0-ra, a Tatabánya ellen 4–0-ra nyertünk, ám a Mészöly Focisuli 3–0-ra legyőzött bennünket. Az utolsó csoportmérkőzésen a Kecskemét csapatát 4–0-ra megvertük, így a 2. helyen mentünk tovább a csoportból a középdöntőbe. Ahol a Főnix Gold gárdájával szemben 2–0-s vereséget szenvedtünk, ám a felvidéki Komárom ellen 5–1-re nyertünk. Így a középdöntőben is a második helyen zártunk, ami azt jelentette, hogy a bronzmeccsen játszhattunk, azaz éremért küzdhettünk meg. Itt ismét a Kecskeméttel találkoztunk, akik ellen ezúttal 1–0-ra tudtunk nyerni.

Felemás érzéseim vannak: nagyon jól kezdtük a tornát, aztán azonban volt egy visszaesés a játékunkban, nem úgy szerepeltünk ekkor, ahogy tudunk, de aztán mégiscsak kiegyenesedtünk – kijavítottunk pár dolgot, és végül szép bronzérmet szereztünk. Ha úgy játszunk minden mérkőzésen, amire igazából képesek vagyunk, akkor még fényesebb lehetett volna az érem. Büszke vagyok a srácokra, a hibákból tanulunk, a pozitív dolgokra és erősségekre építünk és így fejlődünk tovább

– mondta Biegner Dániel a tornán követően.

A Futballáb Trophy 2022-es teremtornát az U10-es korosztályban a Főnix Gold nyerte meg a Mészöly Focisuli előtt, az Illés Akadémia pedig a harmadik helyen végzett.