Pályát avatott Zsámbékon a Haladás

Pályát avatott Zsámbékon a Haladás

Az U19-es korosztályunkból Horváth Rajmund, Tarján Patrik, Dezamits Dominik, Simut Lucas Mario és Szijjártó Ármin játszottak.

A Németh Szabolcs vezette Szombathelyi Haladás ezen a héten kezdte meg a január végén induló Merkantil Bank Liga-szezonra a felkészülést. A zöld-fehérek Zsámbékra, Monori Norbert korábbi klubjához kaptak meghívást, méghozzá a település műfüves labdarúgópályájának avatására. A keretben Dezatmits Dominik, Szijjártó Ármin, Simut Lucas Mario, Tarján Patrik és Horváth Rajmund szerepeltek. A nagy hidegben lejátszott mérkőzésen a vasiak Verpecz – Kállai, Dezamits, Guzmics, Devecseri – Holdampf, Szekér, Doktorics – Monori, Szijjártó, Tóth-Gábor tizeneggyel kezdtek. Doktorics Áron és Monori Norbert előtt is adódott lehetőség a gólszerzésre, ám a vezetést a hazaiak szerezték meg, amikor Sárközi Norbert 23 méterről óriási gólt ragasztott a hosszú felső sarokban. Az első játékrész hajrájában egyenlítettünk: Kállai Kevin lövésébe Tóth-Gábor Kristóf tette bele a lábát jó ütemben, így 1–1-gyel mehettek szünetre a csapatok.

Fordulás után a Rózsa – Simut, Csató, Németh M., Tarján – Bosnjak, Kiss B., Szekér – Horváth R., Lencse, Tóth M. összetételű együttes játszott. Az 53. percben remek ütemben érkezett egy beadásra Tóth Milán és a bal alsóba juttatta a labdát, majd 20 perccel később Horváth Rajmund és Tóth Milán vezették a támadást egy védővel szemben: Tóth önzetlenül szolgálta ki Horváthot, aki nem hibázott. A 85. percben Lencse László passzát Kiss Bence a 16-osról lőtte laposan a bal alsóba, kialakítva a 4–1-es Haladás-győzelmet.

A jövő héten két mérkőzés is vár a Németh-csapatra: péntek az kelet-stájerországi TSV Hartberg, szombaton pedig a dél-zalai FC Nagykanizsa érkezik Szombathelyre.